Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Κανένας(!!!) Δήμαρχος της ΠΕ Σερρών δεν συναίνεσε στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Κανένας(!!!) Δήμαρχος της ΠΕ Σερρών δεν συνήνεσε στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση – 184 είπαν ΝΑΙ σε όλη την ΕλλάδαΑνατροπή σημειώθηκε χθες 23/4 στην υπόθεση της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε Ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 Δήμους η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η/12/2018 την ηλικία των 4 ετών.
Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό, καθώς άλλωστε είχε προαναγγελθεί.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με την Ανακοίνωση, σε αυτούς τους Δήμους οι Δήμαρχοι συμφώνησαν για την έναρξη εφαρμογής.

Κανένας Δήμαρχος της Π.Ε. Σερρών δεν συνήνεσε

Σε αυτούς που διαφώνησαν περιλαμβάνονται όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Επομένως δεν θα εφαρμοστεί στο ν.Σερρών η υποχρεωτική φοίτηση 4χρονων νηπίων, αφού όλοι οι Δήμοι δήλωσαν αδυναμία εφαρμογής του μέτρου.
Να σημειωθεί ότι η Π.Ε. Σερρών είναι η μοναδική στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ούτε ένας Δήμος δεν θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα.
Πρόκειται για “ρελάνς” του Υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε βρεθεί εν τω μέσω καταιγίδας σφοδρών αυτοδιοικητικών αντιδράσεων, σε υψηλότατους καταγγελτικούς τόνους από την Κ.Ε.Δ.Ε.,για την κατάθεση και ψήφιση του αρ.33 του ν.4521/2018.
Και όμως, ο κ. Γαβρόγλου μέσα σε 2 μήνες από την ψήφιση της διάταξης (26/2), κατάφερε να επιτύχει τη συναίνεση 184 Δημάρχων,γεγονός το οποίο τονίζει πολλαπλώς στη χθεσινή Ανακοίνωση.

Ειδικότερα:

  • –          Αναφέρει ότι η σχετική Κ.Υ.Α. που υπέγραψε, έγινε “μετά από ΟΜΟΦΩΝΗ θετική εισήγηση των Τριμερών Επιτροπών και των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σε εφαρμογή  του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.”
  • –          Υπενθυμίζει ότι “Η Τριμερής  Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.”
  • –          Χαιρετίζει  “τη συνεργασία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με τους Δημάρχους”. 
  • –          Επισημαίνει την ομοφωνία ακόμα και στο excel που συνοδεύει την Ανακοίνωση, όπου παρουσιάζει τον αριθμό  Δήμων ανά Περιφέρεια, αναφέροντας στη σχετική στήλη “Σύνολο Δήμων με θετική εισήγηση ΠΔΕ και ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Τριμερούς Επιτροπής”

Υψηλοί τόνοι εκ μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε.

Επισημαίνεται ότι οι υψηλοί τόνοι εκ μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε. είχαν διατηρηθεί και μετά την ψήφιση, Ακόμη και στο πρόσφατο αυτοδιοικητικό 3ήμερο, αλλά και όταν (11/4) ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης, είχε εκδώσει Ανακοίνωση περί καταγγελιώνγια μεθοδεύσεις από τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία”.
Σε αυτήν, αναφερόμενος σε καταγγελίες Δημάρχων για τη λειτουργία των Τριμερών Επιτροπών, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “…συντάχθηκε πρακτικό στο οποίο ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά υποστήριζε, με αυθαίρετο τρόπο,ότι οι υπάρχουσες κτηριακές υποδομές επαρκούν για να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου νόμου. Μάλιστα σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες Δημάρχων τους ζητήθηκε προφορικά να διατυπώσουν τις θέσεις τους για το θέμα, «δια περιφοράς», κάτι το οποίο αρνήθηκαν…”.
Μπορείτε να δείτε την αναλυτική λίστα των 184 Δήμων πατώντας ΕΔΩ & ολόκληρη την Ανακοίνωση 


www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.