Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Βασίλης Καλαιτζίδης : Τελευταίοι και στα πιστοποιημένα αγροτικά προιόντα

Ακόμη μια τελευταία θέση κατέχουμε ως νομός ( σιγά μην αφήσουμε κανέναν να μας την κλέψει )
σε ότι αφορά τα αγροτικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών κ Καλαιτζίδη αν και είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους νομούς σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις δεν έχουμε ούτε ΕΝΑ πιστοποιημένο προϊόν 
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ 
Είναι πανελληνίως αποδεκτό ότι οι Σέρρες είναι μια περιοχή προικισμένη με εξαιρετικό κλίμα και εύφορες εκτάσεις γης. Παράγουμε μοναδικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που χρήζουν της ειδικής τιμητικής διάκρισης της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Δυστυχώς, μολονότι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση πανελληνίως δεν έχει ούτε ένα πιστοποιημένο προϊόν για να προσδώσει ταυτότητα στον τόπο, στο ίδιο το προϊόν και γενικώς προστιθέμενη αξία.

Στόχος μας , τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή να αποκτήσουν αναγνωρίσιμο Brand Name, να καταστούν πιο εξειδικευμένα και να στοχεύσουν σε απαιτητικές αγορές προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι -ανεκμετάλλευτες ως σήμερα- υπεραξίες τους.
Η διεκδίκηση και απόκτηση πιστοποίησης στα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα του σερραϊκού κάμπου είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.