Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τι ζήτησε ο Θεολόγος από τους Σερραίους πολιτικούς

Αποτέλεσμα εικόνας για θελογος σερρων Με μεγαλοπρέπεια  η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης τίμησε τη μεγάλη  εορτή του Τιμίου και Σταυρού
με επίκεντρο τον  Ιερό Ναό που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Σερρών .Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος απευθυνόμενος στους παρευβρισκόμενους Σερραίους πολιτικούς 

 τόνισε: «Οι αδελφοί μας οι πολιτικοί να μην επιζητούν μόνο τον σταυρό στις εκλογές αλλά αυτόν τον σταυρό να τον έχουν σύνθημα στην ζωή τους και να τον σηκώνουν ψηλά γιατί κρύβει μέσα του έναν ολόκληρο ουρανό. Εμείς προσευχόμαστε γι' αυτούς και να το ξέρουν ότι έχουν την προσευχή της μάνας Εκκλησίας , αν και μερικές φορές αυτή την μάνα την πληγώνουν και την απογοητεύουν με τις επιλογές τους. Αλλά όπως κάθε μάνα και η εκκλησία ξεχνά, συγχωρεί γιατί έχει πλατιά καρδιά και γιατί πονά για τα παιδιά της και παιδιά της είμαστε όλοι, άρχοντες και αρχόμενοι».
Τέλος, τους είπε: «κρατήστε τον σταυρό ψηλά, κρατήστε τον σταυρό στις καρδιές σας και μην φοβείσθε και τότε θα έρθουν στην πατρίδα μας οι καλύτερες ημέρες και θα αποδείξουμε σε εχθρούς και φίλους ότι ζει Κύριος ο Θεός και μακάριος είναι εκείνος ο λαός ο οποίος έχει ως υπερασπιστή τον Κύριό του και Θεό του».

Μεταξύ των άλλων στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν η Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και Βουλευτής του Νομού κα. Μαρία Κόλια – Τσαρουχά, πρώην Υπουργός κα. Ντόρα Μπακογιάννη, οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή, ο Αντιπερειφεριάρχης κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Πέτρος Αγγελίδης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.