Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Σέρρες : Η ιστορία του Λευτέρη και της Πολυξένης

Μια φορά κ ένα καιρό ήταν ένα όμορφο ζευγάρι
χηνόπαπιων, ο Λευτέρης και η Πολυξένη που ζούσαν ελεύθεροι στη μικρή λιμνούλα της κοιλάδας στην πόλη μας. Η ιστορία τους γνωστή σε μας τους εθελοντές του συλλόγου. Βλέπετε, τον Λευτέρη τον διασώσαμε από το κέντρο της πόλης, μετά από μια αγωνιώδη καταδίωξη από σκυλιά και ανθρώπους! Κατόπιν, στις 29 Ιουνίου, μέρα ιστορική για την πόλη μας, από όπου πήρε και το όνομά του, τον απελευθερώσαμε εκεί που θα μπορούσε να ζήσει προστατευμένα για πάντα! Μετά από λίγες μέρες αφήσαμε ελεύθερη στην ίδια λιμνούλα και την Πολυξένη.....αυτήν πήγαμε και την αγοράσαμε από εκτροφείο, αφού δεν αντέχαμε να βλέπουμε το Λευτέρη να ζει στη λίμνη ολομόναχος....Ήταν τόσο επιτυχημένο το προξενιό, που όλους μας μάγεψε! Η λίμνη απέκτησε ζωή, το ζευγάρι κολυμπούσε αμέριμνο και ευτυχισμένο στα ήρεμα νερά της και χαιρόταν την ελευθερία του! Οι εθελοντές αλλά και διερχόμενοι από την κοιλάδα συμπολίτες μας, τους πήγαιναν φαγητό και λιχουδιές κάθε τόσο....Πόση χαρά είχαμε κάθε φορά που πηγαίναμε να τους δούμε!!!
Και όμως, αυτή την ομορφιά την ζήλεψε κάποιο άπληστο και ασυνείδητο ανθρωποειδές και τη χάλασε!! Ο Λευτέρης, ένα μήνα μετά την απελευθέρωση του εξαφανίστηκε από ''ανθρώπινο'' χέρι.... είναι άφαντος από τη λίμνη..Η Πολυξένη απόμεινε μόνη της...Το παραμύθι δεν κράτησε ούτε ένα μήνα....Πόση απογοήτευση και θλίψη για το ανθρώπινο είδος που ανήκουμε....που δε μπορεί να σεβαστεί τη ζωή και την ομορφιά της!! Παρακαλούμε αν γνωρίζετε κάτι για την εξαφάνιση του Λευτέρη στείλτε μας μήνυμα και όσοι απομείνατε μαζί μας στην πόλη, έχετε το νου σας στην Πολυξένη! Ψάχνουμε μια φάρμα όπου θα μπορέσουμε να τη μεταφέρουμε για να ζήσει μακριά από κάθε κίνδυνο, παρακαλούμε κοινοποιείστε!



Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.