Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Σέρρες : Δύσκολη γλώσσα τα ...Ελληνικά Αναστάση μου ????

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγαλομυστακασ αναστασιοσΕρώτηση για την κατάργηση απαλλαγών στον ΕΝΦΙΑ για τις ευπαθείς ομάδες κατέθεσε στην βουλή των Ελλήνων
ο Σερραίος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ Αναστάσης Μεγαλομύστακας ( και ορθώς θα σημειώσουμε ) . όμως ο τίτλος της ερώτησης Αναστάση μου << Χωρίς το προβλεπόμενο έλεος η χορήγηση απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ;>>>. 
Δηλαδή υπάρχει Αναστάση μου υπάρχει προβλεπόμενο και μη προβλεπόμενο ..έλεος ????


Λίγη προσοχή από τους συνεργάτες σου δεν βλάπτει . Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είσαι 


ΥΓ : Εαν κάνουμε λάθος ευχαρίστως να δημοσιευσουμε την απάντηση του βουλευτή 


Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑ 



Αθήνα, 26/06/2017

                                                       ΕΡΩΤΗΣΗ                                                      
Προς:
·        Τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα:Χωρίς το προβλεπόμενο έλεος η χορήγηση απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ;
Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, κατά το προηγούμενο έτος θα χάσουν την απαλλαγή κατά50% ή 100% από τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΕΝΦΙΑ) και θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο τον επαχθή αυτό φόρο, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα συνυπολογίσει και φέτος στα εισοδήματα τα έκτακτα έσοδά τους.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, κατά την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ για το 2017, θα συμπεριλάβουν και φέτος στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του φορολογούμενου, το οποίο θα λαμβάνεται υπόψη για να διαπιστωθεί εάν αυτός είναι δικαιούχος μερικής ή ολικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, ακόμη και  αν μέρος των εισοδήματών του είναι έκτακτα ή μη επαναλαμβανόμενα όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, καθώς επίσης και ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία υποτίθεται δεν φορολογούνται ή δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως είναι τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία των ολικά τυφλών, αλλά και  τα κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%.                                                               
Στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογούμενου, που θα ληφθεί υπόψη για να διαπιστωθεί εάν δικαιούται ή όχι την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα συνυπολογιστούν επίσης και τα επιδόματα ανεργίας, το ΕΚΑΣ και τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων.
Κατόπιν τούτων, είναι αυτονόητο ότι οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας, όπως πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι θα βρεθούν ακόμη μία φορά σε δεινή οικονομική θέση, καθώς δεν θα καλύπτουν τις προϋποθέσεις, που προβλέπονται με την υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1212/24-9-2015 απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησης απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, αφού τα ετήσια οικογενειακά εισοδήματά τους θα υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα ανώτατα όρια.
Βάσει των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

·        Προτίθεστε να βελτιώσετε επί το δικαιότερο την υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1212/24-9-2015 απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησης απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ;
·        Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων από τους δυσβάσταχτους φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, που όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά πλέον απειλεί σχεδόν όλους τους πολίτες;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Αναστάσιος Μεγαλομύστακας


5 σχόλια:

  1. ΠΑΙΔΙΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ!!!!! ΕΞ'ΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ! ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ για ειρωνεία το βλέπω, και είναι αρκέτα ξεκάθαρο. Τώρα για όσους δεν "μπορούν" να το καταλάβουν και θέλουν να δημιουργήσουν θέμα από το τίποτα δεν έχω να πω κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δύσκολη γλώσσα τα ...Ελληνικά Αναστάση μου ????" (δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα ΑΓΓΛΙΚΑ ερωτηματικά στον τίτλο) Όντως πολύ δύσκολη γλώσσα τα ελληνικά για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν μια ειρωνία σε γραπτό λόγο. Εκτός και αν έχει βρεθεί καλύτερος τρόπος οπότε θα είχε ενδιαφέρον να τον μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρα από το ότι είναι ξεκάθαρα ειρωνικό εγώ θα πρόσθετα το εξής... Μήπως να ασχοληθείτε με το πραγματικό θέμα και όχι το ποιος είπε κάτι και το πως; ... ακούγεται πολύ "μικροκομματικό"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα το λετε η αλλη ματια στην ενημερωση ...... μονο το δικος σας ματι το βλεπει ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.