Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Π.Ε Σερρών : Έλλειψη στα τεστ μαντού

Αποτέλεσμα εικόνας για τεστ μαντουΑλγεινή εντύπωση προκαλεί στην κοινωνία των Σερρών η είδηση
ότι δεν πραγματοποιείται το τεστ μαντού στα νήπια των Σερρών, επειδή δεν επαρκεί η ποσότητα φυματίνης που εστάλη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από το αρμόδιο Υπουργείο, μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας...
Το τεστ μαντού θα έπρεπε, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, να γίνεται κάθε χρόνο σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, καθώς το υπουργείο δεν φρόντισε να στείλει τις ανάλογες ποσότητες, σύμφωνα με τον Νομίατρο Σερρών Αναστάσιο Αναστασιάδη. Πιο συγκεκριμένα, στο Νομό Σερρών η ποσότητα που ήρθε αγγίζει μόλις το ¼ των αναγκών.
«Η δόση είναι περιορισμένη και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να κάνουμε τις φυματίνες, αλλά και με ποια κριτήρια να επιλέξουμε τα σχολεία, αποκλείοντας κάποια άλλα», τονίζει ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος σκέφτεται να μην προχωρήσει καθόλου στην πραγματοποίηση του τεστ μαντού.
Αυτό, πάντως, που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η απάντηση που ήρθε από το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία, σύμφωνα με τον Νομίατρο Σερρών, τον καλούσε να επιλέγει για το τεστ μαντου παιδιά που φοιτούν σε σχολεία, που φιλοξενούν πρόσφυγες.
πηγή: diktyotv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.