Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

΄΄Επίθεση ¨¨ πρώην Σερραίου βουλευτή στον Γιάννη Μπουτάρη

Εμείς στις Σέρρες μπορεί να έχουμε να τον δούμε και να τον ακούσουμε χρόνια
.Όμως ο πρώην βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής κ Αρτέμης Ματθαιόπουλος αναπτύσσει πολιτική δράση στην συμπρωτεύουσα 
Διαβάστε το ρεπορτάζ 



Κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την πρότασή του να απομακρυνθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από το μνημείο της Ροτόντας, άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Με αφορμή τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την τοποθέτηση του παλαιού εγκαινίου στην Αγία Τράπεζα της Ροτόντας από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που στηρίζεται από την Χρυσή Αυγή, τόνισε: «Για τον κύριο δήμαρχο οι προτεραιότητες αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν. Αν μιλούσαμε για ένα μουσουλμανικό τέμενος, για ένα τζαμί, ένα χαμάμ, θα αναφερόταν σε αυτό με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που ενέχουν προσβολή όπως ότι πάκτωσαν τον σταυρό και την αγία τράπεζα μέσα στο ιερό; Ή θα ήταν πολύ προσεκτικός με τις λέξεις για να μην προσβάλει τους μουσουλμάνους της πόλης στους οποίους έχει δώσει αυθαίρετα κυριαρχικά δικαιώματα; Είπε ο δήμαρχος ότι αν οι χριστιανοί πάνε και κάνουν μία λειτουργία 13 φορές το χρόνο, οι μουσουλμάνοι της Θεσσαλονίκης θα πούνε θέλουμε και εμείς. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι το 99% του πληθυσμού είναι χριστιανοί ορθόδοξοι στο θρήσκευμα κι έχουν κάθε δικαίωμα να τελούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, να πιστεύουν στον θεό τους και η πολιτεία πρέπει να σέβεται αυτό το δικαίωμά τους».
Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής επιτέθηκε και στη γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ρία Καλφακάκου, τονίζοντας: «Επειδή στην ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επικρατήσει η άποψη ότι η εκκλησία και το κράτος είναι δύο διαφορετικά, θα πρέπει να καταργηθεί κάθε σύμβολο χριστιανισμού. Την κα Καλφακάκου την ενοχλεί ένας θρησκευτικός ναός. Να μιλήσουμε για αυθαιρεσίες και να μιλήσουμε για θρησκευτικές περιουσίες που έχουν γίνει κατάληψη από στοιχεία αλληλέγγυων. Εκεί η αυθαιρεσία δεν σας πειράζει κα. Καλφακάκου;» σημείωσε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και πρόσθεσε: «Αν πάτε στην περιοχή της Ροτόντας θα δείτε ότι όλοι αυτοί οι εισαγόμενοι που έχουν έρθει που είτε ασχολούνται με ναρκωτικά ή προβαίνουν σε εμπόριο λευκής σαρκός, είτε σε άλλες παράνομες δραστηριότητες, έχουν καταντήσει τη γειτονιά σε νέο Σικάγο. Κι όμως ο δήμαρχος επιμένει στο ότι θα πρέπει σε αυτή την πολύπαθη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης να φύγει ο σταυρός και τα ιερά σύμβολα του χριστιανισμού».
Ο δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής μίλησε και για τις πολιτικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχολιάζοντας τον συσχετισμό που έκανε η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ Χρυσής Αυγής και Λεπέν.
«Θα πρέπει να αποφασίσουμε ως τί μιλάω. Σαν συγγενής της χούντας, σαν νεοναζί, σαν φασίστας, σαν φίλος της Λεπέν; Σαν τι τελοσπάντων; Επειδή μιλήσαμε για δημοκρατία, δικτατορία, παρακράτος, να σας θυμίσω ότι επί επταετίας υπήρχαν μέλη της κυβέρνησης που έκαναν μπίζνες και τρώγανε με χρυσά κουτάλια. Είτε παίρνοντας δημόσια έργα, είτε υπερκοστολόγωντας, είτε έχοντας κανάλια εφημερίδες τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Όπως για παράδειγμα ο πατέρας του πρωθυπουργού του κ. Τσίπρα ο οποίος επί επταετίας έτρωγε με δύο μασέλες κα. Καλφακάκου. Όπως επίσης και αυτοί που είναι οπαδοί του Σταλιν έρχονται και μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας».

http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.