Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σέρρες : Στη Ρότα του Οδυσσέα από το 5ο Λύκειο

“Στη ρότα του Οδυσσέα” είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που παρουσιάζει το 5ο ΓΕΛ Σερρών. 

Η περσινή παράσταση του 5ου Γενικού Λυκείου των Σερρών ήταν μια αποκάλυψη, μία ευχάριστη έκπληξη, μία όαση για τα παιδιά του σχολείου, που είτε συμμετείχαν είτε παρακολούθησαν, αλλά και για όλους τους θεατές. Το ταξίδι στις οδούς της πόλης των Σερρών, στα μνημεία και τους ήρωες που, άγνωστοι πολλές φορές σε εμάς, μας “συντροφεύουν σε κάθε μας βήμα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού πρώτα ξεδίπλωσε αριστοτεχνικά το απίστευτο ταλέντο αυτών των παιδιών πάνω στη σκηνή και των εκπαιδευτικών τους που είχαν την ιδέα, την ευθύνη και την επιμέλεια του όλου εγχειρήματος.Αλλά τελικά, ήταν μόνο η αρχή για τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου…
Φέτος, ανοίγουν φτερά και ταξιδεύουν σε κόσμους μυθικούς και μαγικούς, σε κόσμους που ο Όμηρος μας άφησε παρακαταθήκη μέσα από την “ΟΔΥΣΣΕΙΑ” του, με μύθους (άραγε;) πολυτραγουδισμένους και πολυδιαβασμένους, το πιο όμορφο παραμύθι (αν είναι απλά παραμύθι), η πιο όμορφη ιστορία, η πιο μεγάλη περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ!
Μία περιπέτεια, όμως με πολλά μηνύματα, που δίνουν τροφή για σκέψη και εσωτερική αναζήτηση…
Γράφουν οι εκπαιδευτικοί για την παράσταση…“Το 5o ΓΕΛ , με βαθιά πίστη για τη ανάγκη συμβολής των σχολείων στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας και συνεχίζοντας το παιδαγωγικό του έργο παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Στη ρότα του Οδυσσέα», σε κείμενο – στίχους της εκπαιδευτικού Ισιδώρας Μάλαμα και σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Γεωργίου και της Ισιδώρας Μάλαμα. Η παράσταση πραγματεύεται την επιστροφή του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη, τους κινδύνους που αντιμετώπισε μέσα από τους σταθμούς του ταξιδιού του (Κύκλωπες, Κίρκη, Σειρήνες κλπ) και την επιτυχή άφιξή του στον τόπο του. Κάθε σταθμός αποτελεί ταυτόχρονα ένα ταξίδι στο απέραντο της ανθρώπινης ψυχής, η οποία καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει εσωτερικούς κινδύνους και να τιθασεύσει τον «κακό» της εαυτό, προκειμένου να γευτεί την πραγματική ευτυχία. Τα μηνύματα του Ομήρου, επικαιροποιημένα μέσα από ένα έμμετρο κείμενο αποβαίνουν έμμεσα διδακτικά και όσο ποτέ αναγκαία για τον σύγχρονο άνθρωπο που παλεύει καθημερινά με εξωτερικούς, αλλά και εσωτερικούς εχθρούς. Διασκευές τραγουδιών συνοδεύουν την όλη παράσταση αναδεικνύοντας ιδιαίτερα σημεία του θεατρικού κειμένου.”
Η παράσταση θα παρουσιαστεί, την Παρασκευή, 28 Απριλίου, στις 21.00 στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου “ΑΣΤΕΡΙΑ”
https://blife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.