Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σέρρες : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 29/4 από το σύλλογο ευπαθών ομάδων

Η
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ν. ΣερρώνΗ κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ ετοιμάζει νέα μείωση συντάξεων και νέα αύξηση
στη φορολογίας του λαϊκού εισοδήματος, με σκοπό να κλείσει την περιβόητη
αξιολόγηση.
Οι νέες αντιδραστικές ρυθμίσεις είναι ενταγμένες στο συνολικότερο σχεδιασμό καρατόμησης της πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης. Τα σχέδια αυτά δρομολογήθηκαν με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και έκτοτε υλοποιούνται σταδιακά σε όλη την Ε.Ε, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας. Στη χώρα μας προωθούνται εντονότερα μέσω των τριών μνημονίων που υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και συγκεκριμενοποιούνται κάθε φορά από τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και τους διάφορους εφαρμοστικούς νόμους που τα συνοδεύουν.


Στα πλαίσια αυτά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου οικονομικών, προτίθεται να επιβάλλει εισφορά αλληλεγγύης στα επιδόματα των ΑμεΑ, αν ο συνάδελφος έχει ποσοστό αναπηρίας κάτω του 80% ή έχει πάνω από 80% και δεν είναι κινητικά ανάπηρος ή τυφλός. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι προϊόν της εφαρμογής του ν. 4172/2013 που τέθηκε σε ισχύ της 1/1/2014, ο οποίος ορίζει ως εισόδημα όλα τα επιδόματα που καταβάλλονται μόνιμα ή περιοδικά κα έχουν σταθερή πηγή προέλευσης.
Είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια του υπουργείου να απαλλάσσει από τη φορολόγηση αυτά τα επιδόματα, όπως έκανε πέρσι με ειδική εγκύκλιο της γενικής γραμματείας εσόδων, αλλά αρνείται να πράξει φέτος. Όπως γίνεται αντιληπτό ετοιμάζονται συνολικότερες αντιδραστικές αλλαγές στη φορολόγηση των επιδομάτων για τα ΑμεΑ.  
Παράλληλα στο τρίτο μνημόνιο προβλέπονται περικοπές στην πρόνοια ύψους 1,8 δις Ευρώ. Αυτό σημαίνει πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επιχειρηθούν περικοπές στα επιδόματα, με παράλληλη κατάργηση διάφορων προνοιακών προγραμμάτων και κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση πολλών προνοιακών ιδρυμάτων.


Οι περικοπές στην πρόνοια και την ασφάλιση είναι πάγια απαίτηση του Δ.Ν.Τ, της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ κ.α. «εταίρων» των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως επίσης και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσω των περικοπών επιδιώκουν δύο πράγματα. Πρώτον να αποσυρθεί το κράτος από αυτούς τους τομείς και να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στην κερδοσκοπική δράση των διάφορων επιχειρηματικών κολοσσών. Δεύτερον να εξοικονομηθούν χρήματα από το ελληνικό κράτος, ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων.
Κεντρικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να τονωθεί η αγορά και να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη πως το πέρασμα στην ανάπτυξη θα σημάνει την ολοκλήρωση μιας κοινωνίας ζούγκλας, με διαλυμένο ασφαλιστικό σύστημα και δίχως πρόνοια για τους αδυνάτους.

Πρόσθετα η επίτευξη της ανάπτυξης έχει συνδεθεί και με τη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην περιοχή. Η τακτική αυτή είναι επικίνδυνη καθώς μπορεί να εμπλέξει τη χώρα σε απρόβλεπτες και καταστροφικές περιπέτειες. Οι πόλεμοι που διεξάγει το ΝΑΤΟ στη Μ. Ανατολή, τη Β. Αφρική και την Κεντρική Ασία. Αφορούν το πώς θα μοιραστεί η πίτα των αγωγών, των εμπορικών οδών, του ορυκτού και ενεργειακού πλούτου, συνολικότερα της «αγοράς» ανάμεσα στους μεγάλους

  • (αυτόνομη διαβίωση, βαθμός δυσκολίας ένταξης στην αγορά εργασίας, ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης),
  • Αφορολόγητο όριο οικογένειας με ΑμεΑ τα 50.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδΗ κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ ετοιμάζει νέα μείωση συντάξεων και νέα αύξηση στη φορολογίας του λαϊκού εισοδήματος, με σκοπό να κλείσει την περιβόητη αξιολόγηση.
  • Οι νέες αντιδραστικές ρυθμίσεις είναι ενταγμένες στο συνολικότερο σχεδιασμό καρατόμησης της πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης. Τα σχέδια αυτά δρομολογήθηκαν με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και έκτοτε υλοποιούνται σταδιακά σε όλη την Ε.Ε, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας. Στη χώρα μας προωθούνται εντονότερα μέσω των τριών μνημονίων που υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και συγκεκριμενοποιούνται κάθε φορά από τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και τους διάφορους εφαρμοστικούς νόμους που τα συνοδεύουν.
  • Στα πλαίσια αυτά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου οικονομικών, προτίθεται να επιβάλλει εισφορά αλληλεγγύης στα επιδόματα των ΑμεΑ, αν ο συνάδελφος έχει ποσοστό αναπηρίας κάτω του 80% ή έχει πάνω από 80% και δεν είναι κινητικά ανάπηρος ή τυφλός. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι προϊόν της εφαρμογής του ν. 4172/2013 που τέθηκε σε ισχύ της 1/1/2014, ο οποίος ορίζει ως εισόδημα όλα τα επιδόματα που καταβάλλονται μόνιμα ή περιοδικά κα έχουν σταθερή πηγή προέλευσης.
  • Είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια του υπουργείου να απαλλάσσει από τη φορολόγηση αυτά τα επιδόματα, όπως έκανε πέρσι με ειδική εγκύκλιο της γενικής γραμματείας εσόδων, αλλά αρνείται να πράξει φέτος. Όπως γίνεται αντιληπτό ετοιμάζονται συνολικότερες αντιδραστικές αλλαγές στη φορολόγηση των επιδομάτων για τα ΑμεΑ.  
  • Παράλληλα στο τρίτο μνημόνιο προβλέπονται περικοπές στην πρόνοια ύψους 1,8 δις Ευρώ. Αυτό σημαίνει πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επιχειρηθούν περικοπές στα επιδόματα, με παράλληλη κατάργηση διάφορων προνοιακών προγραμμάτων και κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση πολλών προνοιακών ιδρυμάτων.
  • Οι περικοπές στην πρόνοια και την ασφάλιση είναι πάγια απαίτηση του Δ.Ν.Τ, της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ κ.α. «εταίρων» των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως επίσης και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσω των περικοπών επιδιώκουν δύο πράγματα. Πρώτον να αποσυρθεί το κράτος από αυτούς τους τομείς και να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στην κερδοσκοπική δράση των διάφορων επιχειρηματικών κολοσσών. Δεύτερον να εξοικονομηθούν χρήματα από το ελληνικό κράτος, ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Κεντρικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να τονωθεί η αγορά και να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη πως το πέρασμα στην ανάπτυξη θα σημάνει την ολοκλήρωση μιας κοινωνίας ζούγκλας, με διαλυμένο ασφαλιστικό σύστημα και δίχως πρόνοια για τους αδυνάτους.
  • Πρόσθετα η επίτευξη της ανάπτυξης έχει συνδεθεί και με τη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην περιοχή. Η τακτική αυτή είναι επικίνδυνη καθώς μπορεί να εμπλέξει τη χώρα σε απρόβλεπτες και καταστροφικές περιπέτειες. Οι πόλεμοι που διεξάγει το ΝΑΤΟ στη Μ. Ανατολή, τη Β. Αφρική και την Κεντρική Ασία. Αφορούν το πώς θα μοιραστεί η πίτα των αγωγών, των εμπορικών οδών, του ορυκτού και ενεργειακού πλούτου, συνολικότερα της «αγοράς» ανάμεσα στους μεγάλους ί.

  • Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών
  • Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών
  • Σύλλογος Διαβητικών Ν. Σερρών
  • Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών
  • Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών
  • Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών
  • Σύλλογος Πασχόντων εκ Μεσογειακής Αναιμίας Ν. Σερρών
  • Σύλλογος φυσικοθεραπευτών Π.Τ. Σερρών
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών
  • Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν. Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.