Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας .Κοπή πίτας και επίδοση υποτροφιών (ΦΩΤΟ)

Την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλειόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
μας κ. Θεολόγος, σήμερα Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στις 4:30 το απόγευμα στο Επισκοπείο Σερρών, παρουσία του Κλήρου, των Βουλευτών του Νομού κ. Φ. Αραμπατζή και κ. Μ. Τζελέπη, του Αντιπεριφεριάρχη Σερρών κ. Ι. Μωϋσιάδη, των Δημάρχων Σερρών κ. Π. Αγγελίδη, Νιγρίτης κ. Α. Δουβίτσα και Εμμ. Παππά κ. Δ. Νότα, των Στρατιωτικών και λοιπών Αρχών και του λαού. Ο Σεβ. ευχήθηκε ολοψύχως, ο φιλάνθρωπος Κύριος, να ευλογήσει δαψιλώς το νέο έτος 2017 από τον ακένωτο πλούτο της χριστότητός Του, ώστε να είναι για όλους, τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τον φιλόχριστο λαό της επαρχίας μας, αλλά και την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο, έτος ευλογίας, μετανοίας, αγιασμού, σωτηρίας, αγάπης, ειρήνης, υγείας και προκοπής.

Ακολούθως, μετά την όμορφη και ζεστή αυτή τελετή τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Σερρών, στο τέλος του οποίου έγινε η επίδοση των υποτροφιών σε φοιτητές και φοιτήτριες της επαρχίας μας.
Η τοπική μας Εκκλησία στα πλαίσια της κοινωνικής και φιλανθρωπικής της διακονίας μεριμνά ιδιαιτέρως για την πνευματική και υλική στήριξη των νέων μας, ώστε θωρακισμένοι καταλλήλως να πορεύονται στην σύγχρονη εποχή. Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα της Εκκλησίας μας και για τους οικονομικώς αδυνάτους φοιτητές και φοιτήτριες από την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, οι οποίοι επιδεικνύουν έφεση για μάθηση, χορηγώντας τους τις ετήσιες υποτροφίες.
Συγκεκριμένα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου «Παναγία Πονολύτρια» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προσέφερε 127 συνολικώς υποτροφίες σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτήτριες της Μητροπολιτικής μας επαρχίας και ευχήθηκε πατρικώς προς όλους, ο Υιός και Λόγος του Θεού να χαρίζει από τον αστείρευτο πλούτο της αγάπης Του σε όλους πίστη, ευλογία, πρόοδο, υγεία, ελπίδα και αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.