Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ανδρέας Ανδρεάδης . Η δημιουργία νέου κόμματος

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα των τελευταίων
ημερών που δεν διαψευστήκαν, ο κ. Γ. Ραγκούσης και η κ. Α. Διαμαντοπούλου, Υπουργοί αμφότεροι της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και (ιδιαίτερα ο πρώτος) με αξιόλογο μεταρρυθμιστικό έργο, σχεδιάζουν, τη δημιουργία νέου κόμματος και θα το ανακοινώσουν με τον ερχομό του νέου έτους.
Την προσπάθειά τους στηρίζουν και άλλα γνωστά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και ο πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης του Κ. Σημίτη, ο κ. Γ. Φλωρίδης, ο οποίος όμως ποτέ δεν στήριξε τον Γ. Παπανδρέου, τους Υπουργούς και το έργο τους.
Αντιθέτως τον Ιούνη του 2011 παραιτήθηκε από Βουλευτής , καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για απραξία και έλλειψη βούλησης για μεταρρυθμίσεις. Ίδρυσε μάλιστα και μια πολιτική κίνηση με το όνομα «Κοινωνικός Σύνδεσμος». Πικρόχολα ήταν τότε τα σχόλιά του και για τους Υπουργούς, ιδιαίτερα για όσους ανέλαβαν πρώτη φορά Χαρτοφυλάκιο. Τους θεωρούσε μετριότητες και τους αποκαλούσε σκωπτικά «κηπουρούς» ή υπηρέτες του Πρωθυπουργού http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=436218.
Να επανέλθουμε όμως στον κ. Ραγκούση και στην κ. Διαμαντοπούλου που είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές τους όταν ανέλαβαν υπουργικά χαρτοφυλάκια στην Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, έχοντας πάντα τη στήριξή του, στις όποιες επιλογές τους.
 Σήμερα όμως φαίνεται να αγνοούν τον πρώην Πρωθυπουργό και το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ (στο οποίο συνεχίζουμε να μιλάμε με θετικά λόγια για το έργο τους) και επιλέγουν να συνεργαστούν με τον κ. Φλωρίδη , τον Κοινωνικό του σύνδεσμο και ενδεχομένως με άλλα πολιτικά πρόσωπα και κινήσεις που δεν στήριξαν το έργο τους ούτε εκφράστηκαν ποτέ με καλά λόγια γι΄ αυτό.
Μεταξύ δε των συνομιλητών τους περιλαμβάνεται και ο κ. Σ. Θεοδωράκης ο οποίος επίσης ποτέ δεν είπε καλή κουβέντα για τους παραπάνω πολιτικούς.. Άποψή του είναι πως είχαν μεν καλές προθέσεις, αλλά δεν είχαν την τόλμη ή την πολιτική βούληση να κάνουν σοβαρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Κάτι τέτοια επιχειρήματα χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος του Ποταμιού όταν αναφέρεται στα έργα και στις ημέρες των Υπουργών του Γ. Παπανδρέου.
Αλλά ας μην ασκήσουμε άλλη κριτική , ας αφήσουμε «και αυτό το λουλούδι να ανθίσει» στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως όσοι/ες πρωτοστατούν στην παραπάνω κίνηση ότι ένα κόμμα που θέλει να προωθήσει νέες μεταρρυθμίσεις και να αντιπροσωπεύσει με αξιώσεις το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα μας δεν μπορεί να αγνοεί τον Πρωθυπουργό των μεταρρυθμίσεων, της Διαύγειας της πράσινης ανάπτυξης:
Τον Γ, Παπανδρέου ο οποίος παραμένει Πρόεδρος της πιο σημαντικής Ένωσης Σοσιαλιστικών κομμάτων , της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τυγχάνει μεγάλης αποδοχής και εκτίμησης από την πολιτική και επιστημονική κοινότητα στην Ευρώπη και σ΄όλο τον κόσμο. Ούτε να αγνοούν το «Κίνημα» http://www.tokinima.gr/ που αν και δεν είναι στη Βουλή παρεμβαίνει συχνά στην δημόσια ζωή της χώρας μας με ανακοινώσεις, θέσεις και προτάσεις για πολλά θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.
Εκτός αν θέλουν να ιδρύσουν ένα κόμμα κάπως πιο κεντρώο από τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη και απλά να συγκυβερνήσουν σε έναν μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα στην μετασύριζα εποχή.
Ας ελπίσουμε ότι θα καταλάβουν το λάθος τους και θα το διορθώσουν, Γιατί ο πολιτικός χρόνος δεν είναι απεριόριστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.