Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Με άρωμα Αμφίπολης η συνάντηση Μητσοτάκη -Τζιτζικώστα

Ένα αγαλματίδιο του λέοντα της Αμφίπολης δώρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη,
 ως αναμνηστικό για την επίσκεψη του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Επειδή ξέρω την ευαισθησία σας σε θέματα πολιτισμού θέλω αυτό εδώ να σας θυμίζει πάντα μια σημαντική ανασκαφή, την ανασκαφή της Αμφίπολης η οποία τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχε μείνει πίσω. Ζητώ με το καλό όταν γίνετε κυβέρνηση να δεσμευτείτε από τώρα ότι αυτό το έργο θα προχωρήσει και θα αναδειχθεί», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης αφού  τον ευχαρίστησε δήλωσε:
«Μεγάλες αρχαιολογικές ανασκαφές, η πολιτιστική θησαυροί της χώρας όπως το μοναδικό μνημείο της Αμφίπολης ανήκουν σε όλο τον ελληνικό λαό, είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι απαράδεκτο να γίνονται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Υπάρχει μια προβληματική καθυστέρηση στην περαιτέρω δουλεία που πρέπει να γίνει στην Αμφίπολη»
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν την Κεντρική Μακεδονία, τα αποτελέσματα στο ΕΣΠΑ, αλλά και το προσφυγικό.
«Συζητήσαμε μια σειρά από θέματα κυρίως αυτά που αφορούν στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Παρουσίασα τα σημαντικά αποτελέσματα στο ΕΣΠΑ, μιλήσαμε για τα μεγάλα έργα υποδομής που γίνονται στη Κεντρική Μακεδονία, έργα τα οποία δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν εισόδημα στην αγορά Κεντρικής Μακεδονίας”
Από εκεί και πέρα συζητήσαμε για τις μεγάλες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις που κάνουμε στον τρόπο λειτουργίας της περιφέρειας. Ενημέρωσα τον πρόεδρο για τις γενναίες αλλαγές που κάνουμε στον οργανισμό της Περιφέρειας για να καταστήσουμε τη Κεντρική Μακεδονία μια φιλική περιφέρεια.  Ταυτόχρονα τον ενημέρωσα για σημαντικά έργα που ετοιμάζουμε το επόμενο διάστημα όπως είναι η σύνδεση των πρωτευουσών και των επτά περιφερειακών μας ενοτήτων με το δίκτυο φυσικού αερίου», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε αναφερόμενος στο προσφυγικό:
«Θα πρέπει να γίνει αναλογικός επιμερισμός των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη σε κάθε κράτος μέλος ανάλογα με τον πληθυσμό.
Είναι ένα επίσημο κείμενο της ΕΕ η οποία θα λειτουργήσει προς το συμφέρον της χώρας μας και ταυτόχρονα ζήτησα τη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας στο να αποσυμφορηθεί το επόμενο διάστημα η Κεντρική Μακεδονία η οποία φιλοξενεί εδώ και πάρα πολύ καιρό την πλειοψηφία προσφύγων και μεταναστών όλης της χώρας».
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «υπάρχει μια δυσανάλογα μεγάλη κατανομή προσφύγων και μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία. Έχω επίσης επισημάνει ότι το κεντρικό κράτος δεν έχει καταφέρει ακόμα να εκπονήσει έναν κεντρικό σχεδιασμό στη διαχείριση αυτού του προβλήματος, ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες να κατανεμηθούν σε όλη την Επικράτεια, σε όσο το δυνατόν μικρότερες δομές και με όσο το δυνατό καλύτερη συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Κι ακόμη o χειμώνας πλησιάζει και πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες και το πρόβλημα δυστυχώς θα γίνει χειρότερο. Συμπληρωματικά, έχουμε και εξαιρετικά ανησυχητικές καταγγελίες από τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα, ο οποίος δυστυχώς επιβεβαιώνει αυτά τα οποία είχαμε πει ως ΝΔ εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχει ζήτημα στη διαχείριση των κονδυλίων για την υποστήριξη των προσφύγων και των μεταναστών. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, ο Υπουργός, ο Πρωθυπουργός, αλλά μέχρι στιγμής και η Δικαιοσύνη κωφεύουν σε αυτές τις εξαιρετικά ανησυχητικές κατηγορίες».
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το πολύ σπουδαίο έργο που γίνεται στην Περιφέρεια και τόνισε ότι τα έργα που γίνονται θα καταστήσουν την Κεντρική Μακεδονία πιο ανταγωνιστική.
«Θέλω να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Αντιπεριφερειάρχες για το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται στην Περιφέρεια και να τον διαβεβαιώσω ότι ως ΝΔ θα είμαστε αρωγοί στη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια την οποία καταβάλλει. Έχω μεγάλη εκτίμηση στον Απόστολο και για τη δουλειά που κάνει», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
«Χάρηκα ιδιαίτερα με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης, ως προς τον εξορθολογισμό της δομής της Περιφέρειας. Τα ζητήματα των Οργανισμών και της απλοποίησης των διοικητικών δομών ήταν στο επίκεντρο της προσπάθειας που κατέβαλα ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η επέκταση, λοιπόν, αυτής της προσπάθειας στο δεύτερο και στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης είναι απόλυτη προτεραιότητα, έτσι ώστε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχουμε στο Δημόσιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.