Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτεινή Αραμπατζή . Προχειρότητα, πρόκληση, ακυβερνησία. Πόση ανοχή ακόμη πια;

Αποτέλεσμα εικόνας για arampatzhΝέα πρόκληση από την Κυβέρνηση με την αιφνίδια εγκατάσταση δεκάδων ακόμη προσφύγων στις Σέρρες


«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» αποδεικνύονται τελικά οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες του συνόλου των φορέων και της τοπικής κοινωνίας των Σερρών μπροστά στην προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να «φυτέψει» αιφνιδίως, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση, μία δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) Σερρών εγκαθιστώντας άρον - άρον σε αυτήν 425 πρόσφυγες.
Πριν προλάβει να κοπάσει ο θόρυβος από τον σκανδαλώδη διαγωνισμό σίτισης στο εν λόγω Κέντρο, από τους «ημέτερους» υπερθεματιστές εργολάβους, σήμερα μόλις, πάλι αιφνιδίως, πάλι «εν κρυπτώ» και πάλι σαν να μην τρέχει τίποτα, η Κυβέρνηση εγκαθιστά δεκάδες ακόμη πρόσφυγες στο συγκεκριμένο Κέντρο Φιλοξενίας.
Οι πολλαπλές αρνητικές συνέπειες, που έχει για την κοινωνία του Νομού Σερρών η συνεχιζόμενη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων, απόρροια των αυτοσχεδιασμών και των ερασιτεχνισμών στην κατανομή των προσφύγων – μεταναστών στις Περιφέρειες της χώρας, δεν αφορούν προφανώς την Κυβέρνηση.
Μοιραία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, που η ίδια γιγάντωσε, μοιραία να εφαρμόσει τις συμφωνίες με τους ευρωπαίους εταίρους μας στο ζήτημα της μετεγκατάστασης των προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και της στελέχωσης της υπηρεσίας ασύλου.
Προχειρότητα, πρόκληση, ακυβερνησία. Πόση ανοχή ακόμη πια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.