Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Άνω Βροντού .Με επιτυχία η 10η Αστροβραδιά 2016

Μ ένα ολοκάθαρο ουρανό, θαυμάσιο καιρό, και πολλούς φίλους του έναστρου ουρανού
πραγματοποιήθηκε μ επιτυχία η επετειακή 10ηηΑστροβραδιά 2016 στην Άνω Βροντού.
Με ένα πλούσιο πρόγραμμα και τις 3 ημέρες με συνεργαζόμενους φορείς που προωθούν τον Νομό Σερρών πάρα πολλά χρόνια στην κατεύθυνση της γνώσης και των νέων κοινωνικών πολιτιστικών τάσεων που φέρνει η ζωή και με την σημαντική εξέλιξη της έναρξης του  *Κέντρου Αστρο-παρατήρησης* στο παλιό σχολείο της Άνω Βροντού, όπου στο μέλλον οι φίλοι της Αστρονομίας θα έχουν τον δικό τους χώρο για να απολαμβάνουν τις ημέρες που διαθέτουν για την Αστρονομία ερασιτεχνική η επιστημονική, τελείωσε η Επετειακή Αστρονομική χρονιά της Αστροπύλης.
Οι Σερραίοι επιστήμονες– Βασίλης Χαρμανδάρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με θέμα «Από το φωτεινό παρελθόν στο σκοτεινό μέλλον του Σύμπαντος», ο επιστημονικός σύμβουλος της Αστροπύλης Θεόδωρος Μερτζιμέκης, PhD Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών -Τμήμα Φυσικής. με θέμα *10 Χρόνια Αστροπύλη*και ο κ. Κοσμάς Γαζέας, Λέκτορας Παρατηρησιακής Αστροφυσικής, με θέμα “Εξερευνώντας τον κόσμο με ένα τηλεσκόπιο”, παρέσυραν τους συμμετέχοντες στους μακρινούς δρόμους του σύμπαντος και της γνώσης!

Με την Αστροβραδιά 2016 τελείωσε η επετειακή χρονιά .Στη πλαίσιο του έτους πραγματοποιήθηκε το Astroschoolστο οποίο παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα 41 σχολεία. Το Astro-partyστην Πλατεία Ελευθερίας όπου συμμετείχε πλήθος κόσμου ως τις 2.30 το πρωί ! -στις αποχαιρετιστήριες χρονιές που πραγματοποιούν τα σχολεία που είμασταν καλεσμένοι-τις Αστρο-συναντήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού των Αστρο-φίλων της παρατήρησης.

Το 2017 θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη του *Αστρο-Κέντρου Παρατήρησης* στην ΑνωΒροντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.