Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Κωνσταντίνος Μελίτος:Πλήγμα η καθημερινότητα για τους ΟΤΑ

  • Για τα προβλήματα που δημιουργεί η τραπεζική αργία και η επιβολή των CAPITAL CONTROL.Μίλησε ο δήμαρχος Αμφίπολης κ Κ Μελίτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα Σερραίικο Θάρρος

  • Σοβαρό πρόβλημα η προμήθεια καυσίμων για τον Δήμο
Η καθημερινότητα είναι το μεγάλο πλήγμα για την αυτοδιοίκηση λόγω της κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα αυτές της μέρες δηλώνει στο «Σ.Θ.» ο δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος. «Δεν είναι τόσο τα έργα που σταμάτησαν σε όλους τους Δήμους, αλλά ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε βασικούς τομείς της λειτουργίας μας όπως είναι η καθημερινότητα( καθαριότητα, μικροέργα, μικροεργοαλαβίες που είχαν άμεση απόδοση για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες). Ελπίζω και εύχομαι όλα να ομαλοποιηθούν μετά την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές» ανέφερε ο δήμαρχος Αμφίπολης και συμπλήρωσε ότι το βασικό πρόβλημα του Δήμου είναι η προμήθεια των καυσίμων για την αποκομιδή των σκουπιδιών και του μηχανισμού του Δήμου. Ο δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος μας ενημέρωσε επίσης ότι το έργο ζωτικής σημασίας που «πάγωσε» και δεν εκτελείται είναι η αποχέτευση στο Ροδολίβοςύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Το έργο είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Γ. Βογιατζή, οι εργασίες είχαν σταματήσει λόγω προβλημάτων, στη συνέχεια συνεχίστηκε επί ημερών της νέας δημοτικής αρχής και πρόσφατα λόγω της τραπεζικής αργίας ανεστάλησαν οι εργασίες. Μέχρι τώρα έχει εκτελεστεί το 70% των εργασιών. Επίσης σταμάτησαν οι εργασίες αποπεράτωσης του Μουσείο των Νέων Κερδυλλίων. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και ο προϋπολογισμός του είναι 280 χιλιάδες ευρώ.
Και ο Δήμος Αμφίπολης στο «Δίκτυο Πόλεων» για την ανάπτυξη
Ο δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μέλιτος μιλώντας στο «Σ.Θ.»εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί ο Δήμος Αμφίπολης είναι ένας από τους δύο δήμους του Νομού( ο άλλος είναι ο Δήμος Σιντικής) που συμμετέχει στην 1η γενική Συνέλευση της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη» (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) και η  ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 27 Ιουνίου στην πόλη της Δράμας.Για πρώτη φορά στην χώρα μας δημιουργείται τέτοιο Δίκτυο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εικοσιένα δήμαρχοι και 21 δημοτικά συμβούλια συμπαρατάσσονται ενώνουν τις δυνάμεις τους, το όραμα τους για μία δυνατή αυτοδιοίκηση. Οι Δήμοι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, έχουν σαν στόχο να επιτύχουν  μια συνεργασία  και να δημιουργήσουν ένα Σύμφωνο για την Κοινωνική Ανασυγκρότηση, για την Έξοδο από την κρίση.
Δ.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.