Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Π. Αραμπατζής :Το 2019 οι αγρότες στην Ελλάδα θα εισπράττουν σαν βασική ενίσχυση ένα απλό επίδομα φτώχειας

«Είναι ανεπίτρεπτο να φορολογούνται οι επιδοτήσεις και ενισχύσεις των
αγροτών που υπερβαίνουν τις δώδεκα χιλιάδες ευρώ», τονίζει στον Αγροτύπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας Σερρών κ. Παύλος Αραμπατζής. «Αφού αποφάσισαν να φορολογήσουν με αυτό τον τρόπο τον πρωτογενή αγροτικό τομέα σημαίνει ότι θέλουν να τον εξαφανίσουν», προσθέτει. 

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από την πλευρά των αγροτών, ο κ. Αραμπατζής αναφέρει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού όλους τους επικεφαλείς του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος τους έχουν «φορτώσει» με αρκετά χρόνια φυλάκισης λόγω παρακώλυσης συγκοινωνιών. 

Εγώ προσωπικά έχω πάνω από έξι χρόνια φυλακή με αναστολή και έχω πληρώσει πάνω από 20.000 ευρώ για να κυκλοφορώ ελεύθερος. Αυτά που έλεγε η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση ότι θα περνούσε τροπολογία στη Βουλή ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών θα σταματούσε να θεωρείται ποινικό αδίκημα και θα σταματούσαν οι διώξεις των αγροτών, όχι μόνο δεν το έκανε αλλά αντίθετα οι αποφάσεις των δικαστηρίων σήμερα είναι πολύ πιο «σκληρές» σε σχέση με αυτές που έβγαιναν στο παρελθόν. 

Γενικά είμαστε απογοητευμένοι με την αγροτική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση. Εκτιμώ ότι τον Δεκέμβριο του 2015, που οι αγρότες θα περιμένουν τα δικαιώματα, τελικά δεν θα πάρουν τίποτα. Στο τέλος του 2019 οι αγρότες στην Ελλάδα θα εισπράττουν σαν βασική ενίσχυση ένα απλό επίδομα φτώχειας. Τελικά με αυτή την πολιτική θα μείνουν στο επάγγελμα οι ετεροεπαγγελματίες αγρότες, που έχουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα, ενώ οι κατά κύριο επάγγελμα θα τα εγκαταλείψουν».


http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.