Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Δήμος Σερρών : Ο Δημήτρης Νάτσιος έβαλε δύσκολα στην δήμαρχο

 




Το “Σ.Θ”. υπέβαλε τρία ερωτήματα στην δήμαρχο Σερρών κυρία Βαρβάρα Μητλιάγκα κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Τα παραθέτουμε, μαζί με τις απαντήσεις της Δημάρχου:

Παρακολουθούμε ότι έχουν παρελάσει από το Γραφείο σας, για συναντήσεις μαζί σας,  διάφοροι φορείς και  συλλογικότητες για να σας θέσουν ζητήματα που αφορούν τον νομό Σερρών και όχι τον Δήμο ή εκδίδετε ανάλογα ψηφίσματα, π.χ., για το Νοσοκομείο Σερρών.

Αυτό δείχνει την πρόθεση σας να παίξετε ένα ρόλο ευρύτερο από αυτόν που σας επιτρέπει η θέση της δημάρχου Σερρών;

Όχι δεν έχω σκοπό να το παίζω κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Είμαι δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου του Νομού Σερρών, ενός μεγάλου Δήμου, ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας και σε έναν βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι το πρώτο σημείο αναφοράς του Δημότη. Θέλοντας και μη γινόμαστε κοινωνοί των συνολικών προβλημάτων της κοινωνίας και παρά πολλά θέματα που ο απλός πολίτης  θεωρεί ότι μπορεί να τα πει, το ρητό που λέμε το παράπονο στο δήμαρχο, ναι, με συναντούν στο δρόμο και έχω ακούσει τα πάντα, όχι μόνο εγώ όλοι όσοι υπήρξαν δήμαρχοι αυτής της πόλης. Σκοπός μου δεν είναι να προσπαθήσω να είμαι κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Είμαι απολύτως συνειδητοποιημένη  ότι είμαι δήμαρχος του Δήμου Σερρών, ξέρω ποιες είναι οι αρμοδιότητες και ξέρω ποιος είναι ο ρόλος μου. Πρέπει όμως να πω ότι ως δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου του Νομού Σερρών οφείλουμε να πάρουμε κάποιες πρωτοβουλίες για να φέρουμε στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως κάναμε στην αρχή με την πολεοδομία και τους υπόλοιπους Δήμους σε ένα πρόβλημα που προσπαθήσαμε να λύσουμε. Όπως θα κάνουμε μετά το Πάσχα για το θέμα του Γηπέδου που μας απασχολεί όλους. Τον Πανσερραϊκό δεν τον αγαπάμε μόνο οι δημότες του Δήμου Σερρών αλλά όλος ο Νομός.

Όχι δεν έχω σκοπό να υπερβώ τον ρόλο μου, έχω σκοπό όμως τον ρόλο που εκ των πραγμάτων καλούμαι να παίξω, της αμεσότητας με την κοινωνία σε μία μεγάλη Μητρόπολη, ενός μεγάλου Νομού, να τον σεβαστώ και να προσπαθήσω να πάρουμε ως Δήμος Σερρών όσες πρωτοβουλίες χρειάζονται για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτό τον τόπο.

Σας επισκέφθηκε την προηγουμένη εβδομάδα στο γραφείο σας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης. Δεν είδαμε να εκδίδεται κάποια σχετική ανακοίνωση. Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό;

Δεν ήταν στη συνάντηση ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Σερρών Δημ. Κόττας για να απαθανατίσει τη συνάντηση και να εκδοθεί κάποιο δελτίο – γιατί επισκέφθηκε το Δήμο το απόγευμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επίσης έχω δεχθεί στο Γραφείο πολλές επισκέψεις από πολύ κόσμο που ενίοτε δημοσιεύονται και ενίοτε δεν δημοσιεύονται, είτε γιατί τυχαίνει, είτε γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να το δημοσιοποιήσουν.

Παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα να συμμετέχετε σε πάμπολλες εκδηλώσεις, συνεστιάσεις και να έχετε επαφές με φορείς και  συνδικαλιστικές ηγεσίες. Και καλόπιστα αναρωτιόμαστε σας μένει χρόνος να μελετήσετε τα πολλά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Σερρών;

 Η αλήθεια είναι ότι ως νέα δημοτική αρχή, κάτι το οποίο και εμένα με προβλημάτισε και δυστυχώς έχω αρχίσει να κόβω τις πολλές επαφές και συναναστροφές, όμως νομίζω ότι η  δημοτική αρχή και ειδικά μία νέα δημοτική αρχή οφείλει να έχει μία εξωστρέφεια και μία επαφή με την κοινωνία. Νομίζω ότι θα ήταν άκομψο  να κλειστώ σε ένα γραφείο και να μην βλέπω άνθρωπο,  λόγω της δουλειάς. Η αλήθεια είναι ότι, όπως όλες οι γυναίκες, προσπαθώ να προλάβω και να καταφέρω τα πάντα όχι με επιτυχία πάντοτε. Θεωρώ ότι όσο περνά ο καιρός και ολοκληρώνονται οι πρώτες εθιμοτυπικές επαφές, γιατί είναι πολύ δύσκολο να πεις σε όλους αυτούς τους φορείς που θέλουν να εκφέρουν την άποψη τους και τη θέση τους απέναντι στη νέα δημοτική αρχή, την παρουσία τους και τις ανάγκες τους, να  τους πεις δεν μπορείς, να τους κλείσεις την πόρτα και να μην τους ακούσεις. Δεν  θα μπορούσα να το κάνω  ακόμη και αν αυτό έχει κόστος στον προσωπικό μου χρόνο, χωρίς αυτό ποτέ να γίνεται σε βάρος της δουλειάς που πρέπει να κάνω ως δήμαρχος του μεγάλου Δήμου, ώστε να οργανωθούν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν. Κοινώς αυτό που φαίνεται προς τα έξω είναι η εξωστρέφεια και η επαφή με τον κόσμο, με την κοινωνία. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος να διαφημίσω τον εαυτό μου σε ένα γραφείο να δουλεύει ή πάνω από έναν υπολογιστή να γράφει ή να μιλάει στο τηλέφωνο. Να είστε βέβαιος, και το λέω με το χέρι στην καρδιά, ότι ο προσωπικός μου χρόνος έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, ακριβώς γιατί θεωρώ υποχρέωση μου, ειδικά τον πρώτο καιρό, και την επαφή να συνεχίσω με τους δημότες αλλά και την δουλειά που πρέπει να κάνω να την κάνω όσο πιο σωστά γίνεται.

Δ.Ν.

https://sertharros.gr 

3 σχόλια:

  1. Πολύ καυστικός ο δημοσιογράφος αν ήταν κάποιος εκλεκτός του δήμαρχος δεν θα ήταν τόσο αιχμηρός. Δεν μπορεί να λέει σε δήμαρχο ότι ασχολείται με θέματα του ευρύτερου νομού και όχι του δήμου, ή με το να της αναφέρει ότι καταναλώνει πολύ χρόνο σε εκδηλω΄σεις και όχι σε έργο. Επιθετικός το λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε φίλε, έτσι πρέπει, επιθετικός και όχι γλύφτης. Για μια θέση στο γραφείο Τύπου, για μια άναθεση χορηγού επικοινωνίας, για ένα 50άρικο. Και λίγα της είπε, για Στρατόπεδο; για Παλάζη; για "Πολιτείες των Ευχών"; για τραπεζοκαθίσματα που γίνεται μπάχαλο "από τα φιλαράκια της"; για τη σιωπή και ανοχή της 4 χρόνια; Μπράβο στον Νάτσιο, σίγα να μην πάει να κοινωνίσει για συγχώρεση τη Μεγάλη Ευδομάδα. Όποιος δεν αντέχει την κριτική και την αλήθεια, να πιεί nektar Κουρτίδη να χωνέψει που είναι και τοπικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ερωτήσεις ήταν επίκαιρες και σωστές και αυτό φαίνεται, από το ότι η Δήμαρχος σε γενικές γραμμές συμφώνησε.
    Δεν ήταν καυστικός και αν τον είχες παρακολουθήσει κατά το παρελθόν, θα ήξερες ότι σκληρή κριτική ασκούσε και στην προηγούμενη δημοτική Αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.