Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Τι ρόλο έχει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης;

Αποτέλεσμα εικόνας για κολλιαΕδώ και χρόνια ένα ερώτημα υπάρχει σε όλους τους Θεσσαλονικείς και δεν διστάζουν να το αναφέρουν: Ποιος είναι ο ρόλος του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης; Τώρα το ονόμασαν Υφυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μακεδονίας-Θράκης, αλλά είναι το ίδιο!

Λέμε ότι καλώς υπάρχει, αλλά με τον διακοσμητικό ρόλο που έχει ο εκάστοτε υφυπουργός, γιατί δεν βγαίνει ένας Πρωθυπουργός, από όσους πέρασαν έως τώρα, να μας πει να μην περιμένουμε τίποτα από τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου Υπουργείου;
Βλέπω κάθε μέρα δεκάδες αναρτήσεις της σημερινής Υφυπουργού, κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία κάνει το δικό της αγώνα να γίνει γνωστή, αλλά στη μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η ThessNews πριν από δυο μήνες οι Θεσσαλονικείς δήλωσαν ότι δεν τη γνώριζαν!
Δεν ήξεραν ούτε το όνομά της, ούτε το ρόλο της, χωρίς να φταίει η συγκεκριμένη πολιτικός, η οποία μαθαίνουμε ότι είναι δραστήρια και ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της Μακεδονίας και της Θράκης (ίσως λόγω εντοπιότητας περισσότερο των Σερρών), αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα!
Δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο, είναι απλή παρατηρητής των όσων συμβαίνουν και τα μόνο κονδύλια που μπορεί να υπογράψει είναι για τα αναλώσιμα του υπουργείου της.
Τι να κάνει η Υπουργός ή καλύτερα τι να κάνει ο κάθε Υπουργός ή υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, όταν δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα έργο στην περιοχή;
Δεν έχει χρήματα να διαχειριστεί, άλλοι αποφασίζουν για τα έργα στην περιοχή και δε γνωρίζω εάν μπορεί να κάνει ακόμη και… εισήγηση!
Τι πρέπει να γίνει; Άμεση αναβάθμιση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για όλα στην περιοχή και να ζητάει κονδύλια για τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τα σχολεία, για όλα!
Αλλιώς, μη μας παραμυθιάζετε με το όνομα «Μακεδονία», γιατί έτσι κι αλλιώς κανένας δεν το υποστηρίζει παγκοσμίως από τους Κυβερνώντες.
Εάν δεν αναβαθμιστεί ο ρόλος του Υπουργείου, καλύτερα κλείστε το και δημιουργήστε μια υπηρεσία που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και θα έχει τη δυνατότητα παρεμβάσεων.
Αναγνωρισιμότητα 1% (μόλις ένα τοις εκατό) είχε η Υπουργός στο γκάλοπ! Αυτό δε σας λέει τίποτα;

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ


Από το φύλλο της THESSNEWS #19 (17-18/09/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.