Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Η διαπίστωση της ημέρας : Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωρούν

 





  • Ας σταματήσει ο εμπαιγμός, φιλάθλων και πολιτών
  • Τώρα εμφανίζεται διατεθειμένη να ξοδέψει 2.350.000€ σε ένα γήπεδο που το χαρακτήρισε «βαρέλι δίχως πάτο» και το οποίο προορίζει “αφου το λέει ξεκάθαρα” για… Πάρκο, στο… άδηλο μέλλον

“Δήμος Σερρών και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώνουν δυνάμεις για το Δημοτικό γήπεδο Σερρών”

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή της Βαρβάρας Μητλιάγκα, σχετικά με την δημοσιοποίηση της χρηματοδότησης με 1.730.000€ από την ΠΚΜ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ευήκοα ώτα βρήκε η πρόταση που έκανε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στις 25 Απριλίου 2024, σχετικά με την υπόθεση του δημοτικού γηπέδου Σερρών και του Πανσερραϊκού.

Η κ. Μητλιάγκα είχε δηλώσει ότι: «το ζήτημα του Πανσερραϊκού και του Δημοτικού γηπέδου είναι υπόθεση όλων μας. Οφείλουμε όλοι μαζί, Δήμος Σερρών, Περιφέρεια και Βουλευτές να ενωθούμε σαν μια γροθιά και ενώσουμε δυνάμεις για να μπορέσουμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

Έτσι λοιπόν, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει το Δήμο Σερρών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο δημοτικό γήπεδο.

Ο Δήμος Σερρών από την πλευρά του, θα πρέπει να καταθέσει πρόταση έως τις 30 Ιουλίου 2024, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στον αγωνιστικό χώρο για την ασφάλεια αθλητών και θεατών.

«Η συνεργασία του Δήμου Σερρών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΠΑΕ Πανσερραϊκός εδώ και μήνες είναι στενή, προκειμένου να δρομολογηθεί ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου με τη χρηματοδότηση που εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα» ανέφερε η Δήμαρχος Σερρών.

«Οι τρεις κύριες δράσεις που θα γίνουν στο δημοτικό γήπεδο έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση και ενίσχυση των κερκίδων του βορείου πετάλου, με την προμήθεια και εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα και με την προμήθεια και τοποθέτηση περίφραξης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.737.200 ευρώ», τόνισε η κ. Μητλιάγκα και συμπλήρωσε: «Από πλευράς, του Δήμου Σερρών υποβάλλεται η πρόταση και πιέζουμε χρονικά να γίνει η ένταξη της χρηματοδότησης γρήγορα για να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες αμέσως».

 

Η κ. Μητλιάγκα, υπενθύμισε τις εργασίες που έγιναν στο δημοτικό γήπεδο από την δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη, σχετικά με την τοποθέτηση των καθισμάτων και τον διαγωνισμό για τους προβολείς, τονίζοντας ότι απομένουν περίπου 625.000 ευρώ, προς αξιοποίηση.

 «Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό είναι χαρακτηρισμένο, προκειμένου να γίνουν εργασίες στην εξωτερική πλευρά του γηπέδου (οδός Ραιδεστού) και παρεμβάσεις εντός του αγωνιστικού χώρου», ανέφερε η Δήμαρχος Σερρών,διευκρινίζοντας ότι το εν λόγω ποσό προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει δοθεί αποκλειστικά και μόνο για το δημοτικό γήπεδο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού.

«Είναι κρίμα να χαθούν τα χρήματα, γι’ αυτό κάνουμε μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν επ΄ ωφελεία της μελλοντικής διαχείρισης του γηπέδου (σ.σ. τι σημαίνει αυτό;;;), γι’ αυτό και κινηθήκαμε στην κατεύθυνση της κατεδάφισης της κερκίδας, η οποία βρίσκεται από την πλευρά του δημοτικού σχολείου, αυτή ήταν η αρχική σκέψη. Επίσης, πρόταση ήταν η κατασκευή προκάτ κερκίδας, ωστόσο από πλευράς Υπουργείου Περιβάλλοντος υπάρχει αρνητική απάντηση και δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Γι’ αυτό προσπαθούμε να αξιοποιηθούν τα χρήματα, καθώς είναι κρίμα να χαθούν» τόνισε η κ. Μητλιάγκα.

Τέλος, η Δήμαρχος Σερρών ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί γενναία χρηματοδότηση για την κατασκευή νέου δημοτικού γηπέδου, με «πιθανό» χώρο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά και είναι χαρακτηρισμένος ως αθλητικός χώρος.

 «Διερευνούμε αυτή την προοπτική γιατί κατανοούμε ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί ο χώρος του κεντρικού πάρκου, ωστόσο κατανοούμε, αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε την ανάγκη και ο Πανσερραϊκός να έχει το γήπεδο και να πούμε όχι μόνο ο Πανσερραϊκός, καθώς είναι ένα γήπεδο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Δήμος Σερρών παλαιότερα για διάφορες εκδηλώσεις. (σ.σ. μην μας πουνε ότι δουλεύουμε μόνο για τον Πανσερραϊκό) Η σκέψη είναι προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, ωστόσο χρειάζεται χρόνος για να βρεθούν λύσεις που αρμόζουν για να ακολουθήσουμε. Η κατεύθυνση όμως συνεχίζει να είναι αυτή και το λέω ξεκάθαρα» διευκρινίζει η κ. Μητλιάγκα.

Με δυο καρπούζια στην μασχάλη η Δήμαρχος

Η Δήμαρχος Σερρών προσπαθεί να … «ισορροπήσει» ικανοποιώντας όλες τις …τάσεις (όπως έκανε και ο προκάτοχός της Αλ. Χρυσάφης):

  • και γήπεδο για την ΠΑΕ Πανσερραϊκός και τους φιλάθλους
  • και την απελευθέρωση του χώρου ως κεντρικό πάρκο (κάποια στιγμή, κάποτε, στο …άδηλο μέλλον) αν και εφόσον βρεθούν χρήματα για την κατασκευή νέου γηπέδου.

Ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις, είπε πως ο Δήμος δεν έχει χρήματα να ξοδέψει σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο» (όπως χαρακτήρισε το Δημοτικό γήπεδο), τώρα εμφανίζεται πρόθυμη να ξοδέψει λεφτά της Περιφέρειας (λες και δεν είναι των πολιτών) 1.730.000 συν τα 620.000€ που περίσσεψαν από το… «πακέτο» Καραμανλή, καθώς όπως δηλώνει «θα ήταν κρίμα να χαθούν τα λεφτά» (!!!).

Αντι να απαιτήσει και να διεκδικήσει αυτά τα λεφτά να κατευθυνθούν σε άλλες αθλητικές υποδομές που αθλούνται χιλιάδες πολίτες (Κολυμβητήριο, Δημοτικό Στάδιο) και για τα οποία ψάχνουν κονδύλια για την αναβάθμιση των απαρχαιωμένων, πλην χωρίς πολεοδομικά προβλήματα, εγκαταστάσεων.

 

Βέβαια δεν παραλείπει να επισημαίνει πως για φέτος τα έργα στις κερκίδες (που είναι και το φλέγον ζήτημα για την ΠΑΕ) δεν πρόκειται να ξεκινήσουν, καθώς οι διαδικασίες αυτό επιβάλουν.

Η ασφάλεια των μαθητών λάστιχο;;;

Από την άλλη δέχεται την μη κατεδάφιση της κερκίδας (θυρα 1) που γειτονεύει με το Δημοτικό Σχολείο, (σ.σ. Οι δηλώσεις περι αναγκαιότητας της κατεδάφισης για την ασφάλεια των μαθητών πάνε περίπατο;;;) αφού δεν μπορεί να τοποθετηθούν λυόμενες κερκίδες στην θέση της.

Αναπάντητα τα ερωτήματα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων

Η Δήμαρχος δεν απαντά ούτε στις εύλογες ερωτήσεις που έθεσε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Σερρών

 , ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έκανε καταγγελία στη Πολεοδομία για το καθεστώς που διέπει το Δημοτικό γήπεδο Σερρών και είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Ας σταματήσει η…κοροϊδία και ο …εμπαιγμός

Πιστεύουμε πως αυτή η… κοροϊδία με το γήπεδο και το Κεντρικό Πάρκο θα πρέπει να σταματήσει. Ας πάρουν μια απόφαση οι… Δημαρχούντες: ή γηπεδο ή πάρκο και τα δυο δεν χωρούν… για να πάμε επιτέλους μπροστά!

  • Θέλουν γήπεδο, ας κινήσουνε τις διαδικασίες για την άρση του Διατάγματος του 1928 και να επισκευάσουν το …ερείπιο με τον σωστό τρόπο, κάνοντας το ένα σύγχρονο γήπεδο.
  • Θέλουν Πάρκο, ας κινήσουν τις διαδικασίες κατεδάφισης, να ολοκληρωθεί το «Μεγάλο Κεντρικό Πάρκο»

Οι φίλαθλοι και οι πολίτες θέλουν οι μεν πρωτοι ένα σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο, οι δε δεύτεροι, και πολυπληθέστεροι, ένα Κεντρικό Πάρκο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης.

Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωρούν!

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. Όταν θα βρεθούν παρόμοια και πολλαπλάσια κονδύλια και χρηματοδοτήσεις για τη σχολική στέγη και τα τεράστια προβλήματα ασφάλειας και υποδομών που αντιμετωπίζει.
    Όταν θα ενδιαφερθείτε αληθινά για τον πραγματικό αθλητισμό, αυτόν που κτίζει χαρακτήρες, συνήθειες και τρόπο ζωής, αυτόν που ξεκινά από την παιδική ηλικία.
    Όταν εξασφαλίσετε πόρους, για τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στον αύλειο χώρο του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου. Εκεί που 600 παιδιά μαζί με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής στερούνται καθημερινά την αξιοπρέπεια να αθληθούν σε έναν κατάλληλο χώρο. Ενώ παράλληλα το ίδιο γυμναστήριο θα εξυπηρετήσει τις τεράστιες ανάγκες των τμημάτων υποδομής των αθλητικών σωματείων της πόλης.
    Όταν θα ενδιαφερθείτε πραγματικά για το Δημοτικό (πρώην Εθνικό στάδιο), που πάνω από 500 αθλητές και Σερραίοι πολίτες το επισκέπτονται και το χρησιμοποιούν καθημερινά.
    Τότε θα σας πάρουμε στα σοβαρά.
    Και επειδή δεν πρόκειται να ασχοληθείτε με τα παραπάνω
    με τα χρήματα που βρήκατε γκρεμίστε το.
    Θα είναι το πιο σοβαρό πράγματα που θα έχετε να κάνετε.
    Θα σας μνημονεύουν όλες οι επόμενες γενιές διότι οι τωρινές σας βαρέθηκαν να μην πω σας σιχάθηκαν.
    Κ. Βαρβάρα μετά το γήπεδο του Πανσερραϊκού, το καινούργιο!!! ασχοληθείτε και με το πρώην Διοικητήριο (το κτήριο της "Νομαρχίας"), αυτό που θα κάνετε Δημαρχείο...
    Συ είπας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπάρμπι και γήπεδο και κεντρικό πάρκο δεν γίνεται ποιόν κοροϊδεύεις με τα ψέματα πάρε αποφάσεις επιτέλους δήμαρχος είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.