Σελίδες

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Τα παιδιά συχνάζουν σε παιδικές χαρές και δεν διαχειρίζονται Δημόσιο Ιδρώτα

 




 Πριν καιρό η πολιτεία αυστηροποίησε τον νόμον και τους κανόνες που διέπουν την  διάθεση και χρήση μεταλλικών κερκίδων και σκαλωσιών, όπως και κάθε είδους αναβαθμίδα προοριζόμενη να φιλοξενήσει θεατές ή εργάτες.
Έτσι λοιπόν, ότι υπήρχε μέχρι την ημέρα της επικαιροποιήσεως αποσυναρμολογήθηκε και έγινε σκραπ. Στο εξής όλα τα τμήματα των ανάλογων μεταλλικών κατασκευών επιβάλλεται να φέρουν αναγλύφως αριθμόν εγκρίσεως. Έτσι ώστε να θεωρείται πιστοποιημένη και ασφαλής ολόκληρη η εγκατάσταση.
Οι μεταλλικές κερκίδες λοιπόν που υπήρχαν και εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του Αυτοκινητοδρομίου αποσυναρμολογήθηκαν και επεστράφησαν εις τον ιδιοκτήτην των.
Καθώς όμως ανάγκες επέβαλαν νέες και νόμιμες!! προέβησαν οι διοικούντες εις ενοικίασιν αναλόγου μεγέθους ( σχεδόν) με τις παλιές προς 20.000+ευρώ για έναν τριήμερο αγώνα.
Κάτι που επαναλήφθηκε και μετά έναν χρόνο με άλλες 20.000 + ευρώ. Καθώς
θεωρήθηκαν απαραίτητες πλέον, αποφάσισαν να τις αγοράσουν. Το τίμημα που συμφωνήθηκε ανήλθε στις 40.000+ ευρώ. Αυτομάτως και ευλόγως δημιουργούνται τα κάτωθι ερωτήματα:
1) Γιατί η ενοικίαση και αγορά πραγματοποιήθηκε από έμπορο άλλης πόλεως και όχι τοπικό; Κάτι που δικαίως θα εθεωρείτο ανταποδοτικόν.
2) Εξ όσων γνωρίζω ( και γνωρίζω καλά) το ποσόν αγοράς αφού προηγηθεί ενοικίαση ελαττώνεται δραματικά, πόσο μάλλον αν ενοικιαστεί και για δεύτερη φορά. Περιέργως πως οι κερκίδες αγοράστηκαν στο διπλάσιο της ενοικιάσεως. Δηλαδή κοντέψαμε τα 100.000 ευρώ ενδεχομένως με το ΦΠΑ. Λογικό το βρίσκετε συνδημότες μου, εσείς που πληρώνετε το μάρμαρο;
3) Οι νέες ( δεν μας είπαν αν είναι και καινούργιες) κερκίδες που τελικά έγιναν κτήμα του Αυτοκινητοδρομίου, διαθέτουν αριθμούς εγκρίσεων σε κάθε τους τμήμα ώστε στο σύνολο τους να θεωρούνται πιστοποιημένες και ασφαλείς κατά τον νόμο;
Σημείωση: Θέτω τα πάρα πάνω ερωτήματα ως άσκηση και ευκαιρία ελέγχου των πεπραγμένων στην νέα διοίκηση. Θα εκπλαγώ βεβαίως αν πάρουμε και την παραμικρή
 απάντηση από τα παιδιά  όπως επιμένουν κάποιοι/ες να αποκαλούν τους διαχειριστές.
Εγώ βέβαια ξέρω ότι τα παιδιά συχνάζουν σε παιδικές χαρές και δεν διαχειρίζονται Δημόσιο Ιδρώτα. Μήπως κάνω και λάθος;
Μήπως διάγομεν εποχές του νέου κόσμου;
Τάσος Χανλίογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.