Σελίδες

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Απογοητευτική εικόνα καφενείου στο Δ.Σ. Σερρών


 

 

 Δυσανεξία της δημοτικής αρχής στη θεσμικώς επιβαλλόμενη κριτική

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Όσοι παρακολούθησαν το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαΐου τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερρών, με φυσική παρουσία ή μέσα από την τηλεοπτική μετάδοση, εισέπραξαν μια μεγάλη απογοήτευση για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Είχαμε επισημάνει και άλλες φορές την δυσανεξία που εμφανίζει η νέα δημοτική αρχή στην  κριτική που θεσμικά έχει υποχρέωση να ασκεί στα πεπραγμένα της η αντιπολίτευση. Έτσι, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ξεκινώντας από ερωτήματα που έθεσε στο Δ.Σ. ο τέως δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης, η κατάσταση ξέφυγε και το Δ.Σ. μετατράπηκε σε καφενείο. Η δήθεν θιγόμενη εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Χατζηγαβριήλ έλαβε το λόγο και αντί απαντήσεων άρχισε μία υβριστική επίθεση στην προηγούμενη  δημοτική αρχή, στο  γνωστό  εκμηδενιστικό πλαίσιο που έχουν υιοθετήσει: « δεν κάνατε τίποτε στα τέσσερα χρόνια της θητείας σας».

Οι εύλογες διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων Αλέξανδρου Χαλκιόπουλου και Βασίλη Χρυσανθίδη, για παραβίαση του κανονισμού και απαράδεκτη, αντιθεσμική συμπεριφορά, δεν άγγιξαν  την κυρία Χατζηγαβριήλ που συνέχισε μαινόμενη τον επιθετικό της δεκάρικο.

Μεγάλη ευθύνη γι αυτή την εικόνα του Δ.Σ. φέρει η πρόεδρος Χρυσούλα Δρίγκα, από την οποία πολλοί περιμέναμε πως θα σταθεί επάξια σε αυτή την θεσμική  θέση. Δυστυχώς, από συνεδρίαση σε συνεδρίαση του Δ.Σ., η κ. Δρίγκα  μας διαψεύδει, επιλέγοντας να λειτουργεί ως φανατική εκπρόσωπος της κυβερνώσας παράταξης και όχι ως νηφάλια πρόεδρος του Δ.Σ.

Όσο είναι καιρός ας συνέλθει η νέα δημοτική αρχή. Ας εξοικειωθεί με τα θεσμικώς προβλεπόμενα στη λειτουργία του Δ.Σ. και ας μάθει να δέχεται και να απαντά ψύχραιμα στην κριτική που οφείλει να της ασκεί η αντιπολίτευση. Εντελώς αναγκαίο, επίσης, να απομακρυνθεί το συντομότερο η κ Δήμαρχος από την απαράδεκτη συμπεριφορά της ειρωνείας με την οποία συνηθίζει να χαρακτηρίζει τις προθέσεις του τέως Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης («χαίρομαι ειλικρινά που θέλετε να γίνει το προπονητικό κολυμβητήριο», κ. ά.).

Ας συνειδητοποιήσουν, τέλος, ότι η θέση της καμένης γης που, δήθεν, παρέλαβαν και η εκμηδενιστική άποψη ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτε «δεν κόβουν, πλέον, εισιτήρια». Οι δημότες γνωρίζουν και τέτοιες υπερβολές επιστρέφουν ως μπούμερανγκ.

 

 https://sertharros.gr

5 σχόλια:

  1. Κύριε Νατσιο άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα η διαστρεβλωση της αληθειας, η τοξικοτητα και η συκοφαντια.
    Οι συμμαχοι και ο Χρυσάφης επειδή δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ήττα τους στις δημοτικές εκλογές, δυστυχώς έχουν επιδοθεί σε μια αχαλίνωτη τοξικοτητα, διαστρεβλωση της αληθειας και συκοφαντια κατά της δημοτικης αρχής Μητλιαγκα. Μακάρι να μπορούσαν να ασκήσουν οι συμμαχοι κριτική σκληρή, αλλά καλόπιστη. Δεν μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι εσείς που πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο για τις κακές ειδήσεις που κομίζει και τα στραβά που αναδεικνύει, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πολιτικοί κρίνονται...
      Ο δε συγκεκριμένος δημοσιογράφος, ήταν το ίδιο επικριτικός και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εύκολα διαπιστώνεται αυτό, αν ανατρέξετε σε παλαιότερες δημοσιεύσεις του.
      Αφήστε λοιπόν τις επιθέσεις στην οποία κριτική και φροντίστε να μην κάνετε τα ίδια λάθη.

      Διαγραφή
  2. Ενταξει νάτσιο. Βγάλε τώρα τα γαλάζια γυαλιά και ζήσε αλλά 4,5 χρόνια στην αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και 2 μήνες οι συμμαχοι ασχολούνται με την Χατζηγαβριηλ και την συκοφαντούν. Ήταν επιβεβλημένο να απαντήσει η Χατζηγαβριηλ στους συμμάχους και πολύ καλά απάντησε και τους " στόλισε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Νάτσιο είναι γνωστές οι απόψεις σας. Αποδεχτείτε κι εσείς μαζί με τον Χρυσάφη την ήττα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.