Σάββατο 25 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ Σερρών : «Kρίσιμες οι ευρωκλογές της 9ης Ιουνίου» λέει η Μ. Αποστολάκη

 




Κρίσιμες χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη η οποία επισκέφθηκε το Νομό Σερρών την Παρασκευή 24 Μαϊου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  στα μέσα ενημέρωσης είπε τα εξής:

«Είναι κρίσιμες όχι μόνο για την Ευρώπη, την σύνδεση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αλλά και  για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Το ευρωκοινοβούλιο είναι ένα αναβαθμισμένο όργανο με πολύ σημαντικές αρμοδιότητες από ότι είχε στο παρελθόν.

Εχει μεγάλη σημασία ο συσχετισμός των δυνάμεων, η ενίσχυση εκείνης της πολιτικής οικογένειας η οποία μπορεί να εγγυηθεί ότι θα γίνουν βήματα προκειμένου η Ευρώπη να ανακτήσει το βαθμό εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και εκείνη.

Η Ευρώπη πρέπει να προωθήσει πολιτικές συνεκτικές όσον αφορά την ευρωπαϊκή συνοχή αλλά και την συνοχή ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο.

Πρέπει η Ευρώπη να κερδίσει ένα πολύ κρίσιμο στοίχημα που είναι η πράσινη μετάβαση και η δικαιοσύνη την πράσινη μετάβαση.

Η κλιματική αλλαγή καθιστά την πράσινη μετάβαση( η οποία δεν μπορεί να περιμένει) ένα στοίχημα με παρά πολύ μεγάλο κόστος

Έχει πολύ μεγάλη σημασία αν οι κεντρικές πολιτικές αποφάσεις θα είναι αποφάσεις που θα μετακυλύουν το βάρος στους έχοντες και κατέχοντες και όχι στους αδύναμους.

Είναι πολύ σημαντική η έκβαση των ευρωπαϊκών εκλογών σε ότι αφορά το κράτος δικαίου που δυστυχώς η χώρα μας ήταν πρωταγωνίστρια με έναν αρνητικό παρονομαστή σε ότι αφορά την λειτουργία  του κράτους δικαίου με πολλαπλά ζητήματα από το σκάνδαλο των υποκλοπών μέχρι τη συνεχιζόμενη και οργανωμένη απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και την επίθεση στη λειτουργία των ανεξαρτήτων αρχών από την κυβέρνηση. Έχει σημασία πως θα συσταθεί το ευρωκοινοβούλιο, με ποιες πλειοψηφίες, με ποιους συσχετισμούς δυνάμεων θα αποτελέσουν ένα  πολιτικό και θεσμικό ανάχωμα απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις είτε αφορούν την Ελλάδα, είτε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

«Έχει σημασία το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»  είπε η κυρία Αποστολάκη γιατί το πολιτικό σκηνικό χαρακτηρίζεται από μία ανισορροπία ανέφερε.

«Υπάρχει μία πολιτική, κυβερνητική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας η οποία έχει μετατραπεί σε καθεστώς,κάτι το οποίο είδαμε είπε στα σκάνδαλα.

Είναι μία κοινωνική και πολιτική ανάγκη, που ξεπερνά την επιδίωξη του κόμματος το οποίο εκπροσωπώ να υπάρξει μία σοβαρή, υπεύθυνη προοδευτική πολιτική δύναμη η οποία θα παρέχει ένα αξιόπιστο πολιτικό ανάχωμα σε αυτή την κυβερνητική πλειοψηφία.»

Η Μιλένα Αποστολάκη αναφέρθηκε στις επαφές που είχε  στο Δικαστικό μέγαρο με  τον Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, το προεδρείο του συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων, τον διευθυντή και το συνδικάτο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων των Φυλακών Νιγρίτας.

«Τέθηκαν τα βασικά θέματα που  αφορούν το Νομό σε σχέση με τα θέματα ασφάλειας και λειτουργίας του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας και τον υπερπληθυσμό με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Ασφάλεια. Τα ζητήματα που αφορούν το κτήριο του Πρωτοδικείου Σερρών και τις τεράστιες ελλείψεις σε επίπεδο Υποδομών και τις ελλείψεις των οργανικών θέσεων των δικαστικών Υπαλλήλων.

Τα προβλήματα αυτά είναι οριζόντια, τα οποία κατά τις επισκέψεις μου σε διάφορες περιοχές της χώρας τα βλέπω να υπάρχουν σε πολλούς νομούς» δήλωσε.

Η κυρία Αποστολάκη ολοκλήρωσε την επίσκεψη της στο Νομό πραγματοποιώντας πολιτική ομιλία σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών.

https://sertharros.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.