Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Η δικαίωση θα έρθει όταν πέσουν οι υπογραφές

 


 

Κειμενο  Άννα Τσομπάνη

▪ Η δημόσια δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από το Ρούπελ πως η Πολιτεία σκοπεύει να αποδώσει μέρος των οχυρών στην τοπική κοινωνία είναι μια καλή είδηση.
▪ Για εμάς στην ΚοινΣΕπ Άγκιστρο Δράση. που από το 2017 έχουμε «ιδρώσει» για μία τέτοια εξέλιξη, η οποία θα διασώσει καταρχάς τα έργα αλλά και θα συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην προώθηση του ιστορικού τουρισμού, αποτελεί μια θετική εξέλιξη.
▪ Για «δικαίωση» βέβαια θα μπορούμε να μιλάμε, όταν έρθει η στιγμή των αποφάσεων και των υπογραφών. Έως τότε δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητούμε τις προθέσεις του κ.Δένδια αλλά και του βουλευτή  Τάσος Χατζηβασιλείου που φαίνεται πως έχει πάρει προσωπικά το θέμα «οχυρά».
▪ Μια και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ήδη ενημερωμένος για την Άγκιστρο Δράση, το έργο και τους στόχους της, του δωρίσαμε την Κυριακή στο Ρούπελ το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα : «80 χρόνια από τη Μάχη των Οχυρών» το οποίο ξεφύλλισε και επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
▪ Εάν η δημόσια δέσμευση του κ.Δένδια προχωρήσει, τότε δημιουργούνται νέες ευκαιρίες στην περιοχή μας, που εκτός από την ιδιωτική πρωτοβουλία -όπως είναι της Κοιν.Σ.Επ. Αγκιστρο Δράση- θα πρέπει να κινητοποιήσει Α’ και Β’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιβάλλεται επίσης να υπάρξει ένα ενιαίο πλαίσιο συνεργασίας, με σεβασμό στην ιστορία των οχυρών αλλά και στη φύση που τα περιβάλλει.
📸Άννα Τσομπάνη

2 σχόλια:

  1. Κι εδώ ΝΙΚΗσαμε σύντροφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κόσμος καταλαβαίνει, ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες με έργα, που νοιαζονται για τα εθνικά θέματα και τις τοπικές κοινωνίες και ποιοι είναι οι γιαλαντζί πατριώτες στα λόγια...
      Για αυτό έπεσαν τα ποσοστά της ΝΙΚΗ.

      Διαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.