Σελίδες

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Απαγορευτικό το κόστος για την συντήρηση του Δημοτικού Γηπέδου

 




Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών ανακοινώθηκε, από τον αντιδήμαρχο Υποδομών  Τεχνικών έργων και Άμεσων παρεμβάσεων Αθανάσιο Γάτσιο, το κόστος της Μελέτης Στατικής Επάρκειας – Αποκατάστασης- Ενίσχυσης των Εγκαταστάσεων Δημοτικού Γηπέδου, ώστε αυτό να είναι απόλυτα ασφαλές.

Ο αντιδήμαρχος γνωστοποίησε το ποσό που απαιτείται  για να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες

Η χρηματική δαπάνη, λοιπόν,   ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ .

Πιο αναλυτικά  τα κόστη,  έτσι όπως αναλύθηκαν από τον αντιδήμαρχο, είναι τα εξής:

Ανατολική κερκίδα 936.000 ευρώ, Δυτική κερκίδα και στέγαστρο 1.718.000 και Βόρεια κερκίδα 1.253.000, ενώ θα απαιτηθούν και περίπου 80.000  για τις δαπάνες άλλων εργασιών. Το Νότιο πέταλο και οι πυλώνες δεν έχουν πρόβλημα.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το ποσό που απαιτείται είναι δυσθεώρητο για ένα αθλητικό χώρο που είναι υπό αναχώρηση. Ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να διαθέσει τέτοια ποσά, κάτι που κατέστησε σαφές η δήμαρχος κυρία Μητλιάγκα στην πρόσφατη απολογιστική συνέντευξη, ενώ γνωστοποίησε παράλληλα ότι τα μόνα χρήματα που είναι διαθέσιμα αυτή την στιγμή  είναι οι 625.000 ευρώ,  ποσό που προέρχεται  από το 1 εκατομμύριο ευρώ που είχε εξασφαλίσει ο συντοπίτης μας βουλευτής Σερρών Κ. Καραμανλής, όταν ήταν Υπουργός Υποδομών και  Μεταφορών.

Το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών είναι μία παλαιά εγκατάσταση που δεν συντηρήθηκε στο σύνολο της  για πολλά χρόνια, από όλες τις δημοτικές αρχές(Σ.Σ. Με εξαίρεση στην συντήρηση του νοτίου πετάλου επι θητείας του Π. Αγγελίδη).

Από το 1992  μέχρι σήμερα και σε διάρκεια 32 ετών ο Πανσερραϊκός  αγωνίστηκε στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία τρείς φορές ( 2009,2011, και πέρσι) όποτε και δεν υπήρχε η πιεστική ανάγκη συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Η ομάδα αγωνιζόταν στον λαβύρινθο των μικρών κατηγοριών και λίγοι ήταν οι φίλαθλοι που παρακολουθούσαν ζωντανά τους αγώνες της (Σ.Σ. στις μικρές κατηγορίες δεν υπάρχουν τα υψηλά στάνταρτς που θέτει η διοργανώτρια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου).

Η άνοδος του Πανσερραϊκού  στην μεγάλη κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου την περίοδο 2022-23, συνέπεσε με την αποκάλυψη της μεγάλης φθοράς των κερκίδων- εγκαταστάσεων του Δημοτικού Γηπέδου, που επέφεραν ο χρόνος και η έλλειψη συντήρησης.

Η νεότερη εγκατάσταση κτίστηκε λίγο πριν το 1980 ( Βόρεια Κερκίδα- θύρες 7-8).

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάτω από το απαγορευτικό ποσό της δαπάνης που απαιτείται για την συντήρηση όλων των κερκίδων και υπό την προοπτική της δημιουργίας κεντρικού πάρκου  στο χώρο που βρίσκεται το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, είναι επιτακτική η ανάγκη για αναζήτηση χώρου για δημιουργία νέου Γηπέδου.

Αυτό, κατά την ταπεινή μας άποψη, μπορεί αν γίνει μόνο μέσω ΣΔΙΤ.

Δ.Ν.

https://sertharros.gr 

 

 

3 σχόλια:

  1. Τα 625.000 € δεν φτάνουν ούτε για το γκρέμισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να φύγει το κουφάρι χθες ❗️❗️
    Δεν θέλουμε άλλους τρύπιους κουμπαράδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά όλος ο νομός χαίρετε όταν ο Πανσερραϊκός πάει καλά, αλλά με τόσα έξοδα για χίλιους σήμερα και εκατό φανατικούς όταν πέσει κατηγορία, όλοι οι υπόλοιποι που αντιλαμβανόμαστε ότι με τόσα χρήματα ο δήμος μπορεί να κάνει εκατοντάδες πράγματα στην πόλη και στα χωριά, πραγματικά θα αρχίσουμε να μην θέλουμε την ύπαρξη του. Λύσαμε όλα τα προβλήματα και έμεινε η μπάλα;;; Ας χαρίσουν ένα οικόπεδο στην ομάδα και ο ιδιοκτήτης -ιδιωτης ας κάνει την γηπεδαρα που ονειρεύεται. Φτάνει με το ερείπιο που φοβόμαστε να μην πέσει πάνω μας όταν περπατάτε από έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.