Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δήμος Σερρών : Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ, για τους εργαζόμενους Covid

 





Σφοδρή αντιπαράθεση επικράτησε στη  συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερρών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου.

Αιτία η παρουσία πρώην συμβασιούχων COVID οι οποίοι  θέλησαν να διαμαρτυρηθούν γιατί βρέθηκαν άνεργοι στο δρόμο μετά  τη μη ανανέωση της σύμβασης τους.

Ο εκπρόσωπος τους, κ.  Βασίλης Καμελίδης, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι στέλνει μέσα σε 3.5 μήνες 80 οικογένειες  στο δρόμο γιατί αρνείται να τους δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσουν να εργάζονται μέσω της δικαστικής οδού.

Υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι  στήριξαν τον Δήμο την δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης και  η παρουσία τους στο Δήμο είναι χρήσιμη και αναγκαία.

Αναρωτήθηκε γιατί η δημοτική αρχή μέσω των δικηγόρων αντιτίθεται στα ασφαλιστικά μέτρα , στάση την οποία δεν έχει, όμως, για τους εργαζομένους covid στη ΔΕΥΑΣ.

Ο πρώην δήμαρχος Αλ. Χρυσάφης υποστήριξε στην τοποθέτηση του ότι το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό, επικαλέστηκε την θέση που παίρνει στο ανάλογο ζήτημα ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι είναι  διαπαραταξιακή επιλογή από την σύνθεση του προηγούμενου δημοτικού Συμβουλίου και δεν είναι αποκλειστικά εργαζόμενοι που επιλέχθηκαν από την δική του δημοτική αρχή.

Κατηγόρησε την δήμαρχο Βαρβάρα Μητλιάγκα για  διπροσωπία και ότι πέρασε  με χαρακτηριστική ευκολία «Από το είμαστε μαζί σας, στο τελειώσαμε με εσάς».

Η δήμαρχος Βαρβάρα Μητλιάγκα από την πλευρά αρνήθηκε ότι είχε άλλη στάση προεκλογικά και άλλαξε τροπάριο μετεκλογικά.

Είπε ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνταν με προσωρινές διαταγές οι οποίες κάποτε θα έφθαναν  στο τέλος τους και ότι η ίδια δεν μπορεί να συναινέσει στην εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Τόνισε ότι η Δημοτική επιτροπή δεν υποδεικνύει τι θα υποστηρίζουν οι δικηγόροι. Αναγνώρισε ότι όντως ο δήμος είναι υποστελεχωμένος και ότι δεν είναι λύση στο πρόβλημα η πρόσκαιρη απασχόληση της δίμηνης, η τρίμηνης εργασίας.

Και κατέληξε λέγοντας ότι η ίδια δεν  είπε ψέματα στους εργαζομένους.

Η τελευταία τοποθέτηση της προκάλεσε την δυσφορία των πρώην εργαζομένων  που βρίσκονταν στην αίθουσα και παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.

Την αποδοκίμασαν, την αποκάλεσαν ψεύτρα, ενώ εργαζόμενος αποχωρώντας τις είπε ότι δεν τους είπε μία φορά , αλλά τέσσερις φορές ψέματα για τη στάση που θα κρατούσε.

Δ.Ν.

 

https://sertharros.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.