Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Δύο Σερραικης καταγωγης υποψήφιοι ευρωβουλευτες με το κομμα Λοβέρδου

         


   

 

       Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Ανδρέα Λοβέρδου       .Ανάμεσα τους και δυο υποψήφιοι Σερραικης καταγωγής . Προκειται για τον πρώην αντιπρόεδρο της βουλής ( πρώην βουλευτή του κόμματος της Ελληνικης Λύσης )    κ Απόστολο Αβδελα     και την ιατρο κ Πετουση

     Ιωάννα Πετούση
Γεννημένη στις Σέρρες και μεγαλωμένη σε οικογένεια στρατιωτικού. Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής Ιασίου της Ρουμανίας και με εξειδίκευση στη Γενική Στοματολογία. Τα τελευταία 26 χρόνια διατηρώ ιδιωτικό Οδοντιατρείο στον Πειραιά και κατοικώ στον Άλιμο. Είναι επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης σε Γενική Ιδιωτική Κλινική του Πειραιά και στην εταιρία παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών, SOS Ιατροί ΑΕ. Έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές Οδοντιατρικές δράσεις και σε πολυάριθμα σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενεργό μέλος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ με καθήκοντα Συντονίστριας του Τομέα Υγείας. Μιλάει Αγγλικά και Ρουμάνικα. Στόχος της είναι η ουσιαστική συμβολή της στο όραμα μίας ανανεωμένης Ευρώπης με ενεργούς και αποτελεσματικούς Έλληνες αντιπροσώπους.

 

                                        Απόστολος Αβδελάς
Γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1956, στις Σέρρες και δραστηριοποιείται στο χώρο της δημοσιογραφίας εδώ και 40 συναπτά έτη. Παντρεμένος με την Σοφία Τερζανίδου πρώην στέλεχος της Eurobank και κόρη του Χρήστου Τερζανίδη, θρυλικού βετεράνου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Είναι πατέρας τριών παιδιών, του Κωνσταντίνου, πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών της Νομικής ΑΠΘ και των διδύμων Άννας και Χριστίνας απόφοιτες και οι δύο της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ. Τα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα τα έκανε στην ηλικία των εικοσιτεσσάρων στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη και συνέχισε στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Το 1996 οι δημοσιογραφικοί δρόμοι τον οδηγούν στον «Αγγελιοφόρο» όπου εργάστηκε για 15 ολόκληρα χρόνια υπηρετώντας την με ήθος, εγκυρότητα και καθαρή δημοσιογραφική συνείδηση. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Α’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.