Σελίδες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Δήμος Σερρών : Έχετε γραμμα σύντροφοι

 


 

1ο θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου Σερρών ο ορισμός συμπαραστάτη του δημότη

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του δικηγορικου συλλόγου Σερρών κ Καριπογλου. Αφου τονίζει οτι << Το επιλέγεν πρόσωπο πρέπει να διασφαλίζει εχέγγυα αμεροληψίας, ουδετερότητας και καθολικής αποδοχής>>

 Στέλνει μήνυμα στην δημοτική αρχή σημειώνοντας οτι <<

Αυτό δεν επιτυγχάνεται εφόσον προτείνεται άτομο που έχει αναμιχθεί στις δημοτικές εκλογές, πολύ δε περισσότερο άτομο που έχει κώλυμα να εκλεγεί.
Η επιλογή του προσώπου του Συμπαραστάτη δεν μπορεί να αποτελεί προϊόν συμβιβασμών, άνωθεν εντολών και πολιτικού παρασκηνίου.>>

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕςΔΡΟΥ
Ο θεσμός του συμπαράστατη του δημότη απαντά στην ανάγκη ύπαρξης ενός ανεξάρτητου διοικητικού φορέα, ο οποίος με επιστημονική επάρκεια και πολιτική ουδετερότητα θα ελέγχει, θα μεταφέρει και θα επισημαίνει τις ολιγωρίες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και θα προτείνει βελτιωτικά μέτρα, καταπολεμώντας βολικές πρακτικές, που συντηρούν χρόνιες παθογένειες στην αυτοδιοίκηση.
Ο θεσμός αυτός, που έχει ιστορία στην Ευρώπη, πρέπει να τύχει του σεβασμού και της προσοχής, που ο Νόμος εύλογα απαιτεί, από τα δημοτικά συμβούλια.
Το επιλέγεν πρόσωπο πρέπει να διασφαλίζει εχέγγυα αμεροληψίας, ουδετερότητας και καθολικής αποδοχής.
Αυτό δεν επιτυγχάνεται εφόσον προτείνεται άτομο που έχει αναμιχθεί στις δημοτικές εκλογές, πολύ δε περισσότερο άτομο που έχει κώλυμα να εκλεγεί.
Η επιλογή του προσώπου του Συμπαραστάτη δεν μπορεί να αποτελεί προϊόν συμβιβασμών, άνωθεν εντολών και πολιτικού παρασκηνίου.
Η καταλληλότητα του υποψηφίου οφειλει να είναι αποτέλεσμα σοβαρης και αντικειμενικής κρίσης, χωρίς κανένα παραταξιακό ή κομματικό στεγανό.
Σε κάθε περίπτωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών, θεσμικά, θα τοποθετηθεί.
ΥΓ Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με προσόντα σ αυτόν τον τόπο που δεν έχουν ούτε «μπάρμπα στην Κορωνη», ούτε και προσπαθούν συνεχώς και κατ επάγγελμα να έρπουν στα κανάλια της εξουσίας.
 

 

4 σχόλια:

  1. Γκρινιάζει επειδή δεν εισακούστηκε η δική του άποψη; Το τέλος μιας φιλίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μας πουν γιατί διώξανε ένα άτομο από κάποιο ποστο και τα άλλα τα κράτησαν;;; Με την αιτιολογία δεν φτάνουν τα οικονομικά.Ας μας πουν γιατί διώχνουν τα άτομα από την δουλειά τους και ο μόνος αντίδικος σε όλη την Ελλάδα είναι ο δικός μας;;; ας μας πούνε σε άλλη υπηρεσία γιατί υπόγραψαν έως το 2025 συμβάσεις;;; μήπως υπάρχουν συγγενικές σχέσεις με κάποιον εκλεγμένο;;; Ερώτηματα πού πρέπει να απαντηθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί όταν διαβάζω κάτι τέτοιες ανακοινώσεις, το μυαλό μου πάει σε Μονοπρόσωπη ΕΠΕ και όχι σε συλλογικό όργανο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λέει ο Καρυπογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.