Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Σιντικής: Τίμησαν την Επέτειο του ΌΧΙ – Πλήθος κόσμου στην παρέλαση του Σιδηροκάστρου


 

 

 

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων του Σιδηροκάστρου, αλλά και όλων των δημοτών στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο του ΟΧΙ.

«Τιμούμε μία από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας μας, την Επέτειο του ΌΧΙ! Την αυτοθυσία μιας χούφτας Ελλήνων, που επέδειξαν απαράμιλλο ηρωισμό και αντιστάθηκαν στον Ιταλό εισβολέα. Το Έπος του ΄40 αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μόνο με ενότητα μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, ξεπερνώντας κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται. Συγχαίρω τις μαθήτριες και μαθητές των σχολείων μας, τους εκπαιδευτικούς τους, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση, για την άψογη εμφάνισή τους», τόνισε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ.Μακάριο και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων.

Την παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Σιδηροκάστρου, άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Σιδηροκάστρου.

Ακολούθησαν  μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, παιδιά των ΚΔΑΠ και μέλη πολιτιστικών συλλόγων, με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά τους συμμετέχοντες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.