Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Σερρών : Επιτέλους, σεβαστείτε την εκλογική ισοπαλία

 

 

 

 Γράφει ο Αθανάσιος Μπόϊκος

“Επιτέλους, σεβαστείτε την εκλογική ισοπαλία”!
Αναφώνησε κάποια στιγμή εκνευρισμένος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών (25/10) ο κος Χρυσάφης, απευθυνόμενος στην κα Μητλιάγκα.
Είχε έρθει προς ενημέρωση του σώματος το θέμα της μελέτης στατικότητας του δημοτικού γηπέδου και η νέα δήμαρχος “μαστίγωνε” αλύπητα τον απερχόμενο δήμαρχο για τους όντως απαράδεκτους και επικίνδυνους χειρισμούς του στην υπόθεση αυτή.
“Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι” ... “γίναμε αρνητική διαφήμιση σε όλη την Ελλάδα” ... “κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτε”... “είναι αδιανόητο να παριστάνετε ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη” και άλλα τέτοια παρεμφερή έλεγε η κα Μητλιάγκα.
“Ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι στο γήπεδο υπάρχουν προβλήματα στατικότητας”, όμως “το γήπεδο λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια χωρίς πρόβλημα” ... “η μελέτη μιλά για στατική ανεπάρκεια και όχι επικινδυνότητα” ... “δεν κρύψαμε τίποτε στο συρτάρι” ... “είναι ψευδή αυτά που λέτε”, “δεν μπορείτε να μας εγκαλείτε” απάντησε, με υψωμένο τόνο ο κος Χρυσάφης.
[Μου θύμισε τον υπουργό “μας” κύριο Καλαμανλή, ο οποίος μια βδομάδα πριν τη σφαγή των Τεμπών ωρυόταν στη βουλή, απαιτώντας από όσους του ασκούσαν κριτική για την ασφάλεια των τρένων “να ανακαλέσουν τα ψεύδη και τις συκοφαντίες”, αφού η καλή μας κυβέρνηση είχε φροντίσει για την ασφάλεια των μετακινήσεων!!]
Πολλά και καλά τα είπε η νέα δήμαρχος για τον απερχόμενο συνάδελφό της. Μόνο που όταν ρωτήθηκε αν επιλέγει να υπάρχει εκεί το γήπεδο και να συνεχιστεί η λειτουργία του ή αν προτίθεται να ξεκινήσει διαδικασία για την υλοποίηση του κεντρικού πάρκου, σούταρε την μπάλα εκτός γηπέδου (και άντε να τη βρεις).
“Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εμείς [οι “ΕΝΤΟΣ”] αλλά εσείς” [οι της “Συμμαχίας Σερραίων”] απάντησε στον κο Χρυσάφη.
ΟΚ. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι χοντρό και βαρύ και το έχει ο κος Χρυσάφης. Αλλά πολύ γρήγορα θα παρέλθει -ήδη παρήλθε- “αυτή η στιγμή”. Οπότε, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το ερώτημα περιμένει την απάντησή του:
Ή επιλέγει η κα Μητλιάγκα να προχωρήσει στην υλοποίηση του κεντρικού πάρκου της πόλης, οπότε δεν απαιτείται καμία “επανορθωτική” ενέργεια για το γήπεδο εκ μέρους του κου Χρυσάφη στο δίμηνο που του απομένει.
Ή συνεχίζει να πορεύεται στην πεπατημένη, οπότε οφείλει να συνεργαστεί, αμέσως και άμεσα, μαζί του, για να γεμίσουν με νερό το άπατο και επικίνδυνο βαρέλι που λέγεται “δημοτικό γήπεδο Σερρών”.
Αν έχει κάποια “ενδιάμεση” λύση κατά νου, καλό και χρήσιμο είναι να μας την παρουσιάσει.
Κι ένα ερώτημα προς τον κο Χρυσάφη:
Αν, κύριε Δήμαρχε, το αποτέλεσμα του αγώνα δεν ήταν “ισοπαλία” αλλά είχατε νικήσει με μία ή δύο ψήφους διαφορά, θα “διορθώνατε” το γήπεδο για να συνεχίσει να χρησιμοποιείται;;

1 σχόλιο:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.