Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Π.Ε Σερρών : Οι ηττημένοι δήμαρχοι και ο πολιτικός πολιτισμός

 


 

 

 Η φράση πολιτικός πολιτισμός ¨¨φοριέται ¨¨ πολύ τα τελευταία χρόνια και ακούστηκε ουκ ολίγες φορές και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εκλογών στους 7 δήμους της ΠΕ Σερρών . Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του πολιτικού πολιτισμου ( κατά την ταπεινή μας άποψη ) ειναι να αποδέχεσαι το αποτέλεσμα των εκλογών . Την κορυφαία διαδικασία του δημοκρατικού πολιτεύματος όπου οι πολίτες δια της ψήφου τους αποφασίζουν ποιος θέλουν να τους κυβερνήσει .Και  νικητής είναι αυτός που τον θέλουν οι πιο  πολλοί  .Και σε αυτ3ες τις εκλογές η κυβέρνηση το έκανε οι σχεδον πιο πολλοί ( βλέπε 43% )

Τέσσερις ήταν οι εν ενεργεία δήμαρχοι που έχασαν τις εκλογές . Οι δήμαρχοι Βισαλτίας Μασλαρινος , Σιντικης Δομουχτσίδης , Ηρακλειας Κουτσάκης και Σερρών Χρυσάφης.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας μια εβδομάδα μετά τις εκλογές έσπευσε να δικαιολογήσει την ήττα του   . ¨¨Διαβάζοντας ¨¨τα αποτελέσματα του β γύρου των εκλογών οτι ο κόσμος καταψήφισε τους γαλάζιους δημάρχους ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση .Κοντα με 20 μοναδες έχασε ο δήμαρχος .

Ο δήμαρχος Ηράκλειας απέφυγε να συγχαρεί τον αντίπαλο του , ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων , και μετά από 20 ημέρες με δήλωση του επιτίθεται στον αντίπαλο του για τα πεπραγμένα της θητείας του για το χρονικό διάστημα 2015-2019 .

Ο δήμαρχος Σερρών το βράδυ των εκλογών μίλησε για ήττα με οριακη διαφορα , μετα ζήτησε επανακαταμέτρηση , κατόπιν έκανε λόγο για ισοπαλια και τελικα  πάει στο εκλογοδικειο .

Ο δήμαρχος Σιντικης έσπευσε να συγχαρεί τον αντίπαλο του για την νίκη του. Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της ήττας και τέλος .  

Ποιος ή ποιοι εκ των παραπάνω κάναν πράξη τον πολιτικό πολιτισμό ???? 

1 σχόλιο:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.