Σελίδες

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

ΚΚΕ Σερρών : Τα χρήματα το Νοσοκομείο , από που θα τα βρει κ Πεγίδη ?????

 


 

 

Με δελτίο τύπου η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ     τοποθετείται για  το πρόβλημα που υπάρχει με τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου Σερρών .Μάλιστα με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή κ Πεγίδη οτι το νοσοκομείο θα υπογράφει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία ασθενοφόρων και την δήλωση του οτι ο ασθενής δεν θα επιβαρύνεται. Οι σύντροφοι σπεύδουν να υπενθυμίσουν οτι τα χρήματα το νοσοκομείο θα τα αντλήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό δηλαδη από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ 

Στο Νοσοκομείο Σερρών λειτουργούν δύο ασθενοφόρα σε καθημερινό πρωινό ωράριο. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας εργαζόμενος, πλήρωμα ασθενοφόρου του Νοσοκομείου είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας εν ώρα υπηρεσίας, ενώ αυτή την εβδομάδα και δεύτερος εργαζόμενος είχε ατύχημα την ώρα που ερχόταν στην εργασία του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Οι ανάγκες για δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια κατακεκλιμένων ασθενών, επιστροφή κατακεκλιμένων ασθενών από το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και μετακίνηση ασθενών σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα (πχ για διενέργεια μαγνητικών), είναι αυξημένες και δεν αρκούν τα δύο πληρώματα για να τις καλύψουν. Αποτέλεσμα, η εντατικοποίηση της εργασίας των τεσσάρων εργαζομένων με κίνδυνους για την υγεία και ασφάλειά τους, αλλά και η αδυναμία κάλυψης των αναγκών των ασθενών.

 Δεν είναι τυχαίο ότι στο Νομό Σερρών ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια επιχειρήσεις με ιδιωτικά ασθενοφόρα για να καλύψουν με υψηλό τίμημα ανάγκες που το Νοσοκομείο δεν μπορεί να καλύψει.

 Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου Σερρών, Παναγιώτη Πεγίδη, «ανάγκες που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Σερρών για δευτερογενείς μεταφορές ασθενών δε θα καλυφθούν με προσλήψεις νέου προσωπικού», ώστε να αυξηθούν οι βάρδιες λειτουργίας των ασθενοφόρων και να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Αντίθετα όπως μας ενημερώνει, θα γίνει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία ασθενοφόρων ώστε να καλύπτει βάρδιες που δεν καλύπτονται από τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου. Μας καθησυχάζει δε, λέγοντας ότι αυτά τα χρήματα θα τα δίνει το Νοσοκομείο Σερρών (;; ) και όχι οι ασθενείς. Αλήθεια κύριε Πεγίδη, τα χρήματα το Νοσοκομείο Σερρών, από που θα τα βρει; Από τον ελλιπέστατο προϋπολογισμό του; Από την αύξηση των απογευματινών ιατρείων; Μήπως από τα απογευματινά χειρουργεία που έχετε σκοπό να ξεκινήσετε; Ή μήπως θεωρείτε ότι θα είναι αυξημένα τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ που θα λαμβάνει το Νοσοκομείο Σερρών; Ποιος

 πληρώνει όλα αυτά; Εσείς από την τσέπη σας, ή ο λαός με άμεσους, έμμεσους φόρους, αυξημένες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και από την τσέπη του για όσες υπηρεσίες υγείας δεν καλύπτει δωρεάν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας;

 Τι ποσό προϋπολογίζει άραγε το Νοσοκομείο Σερρών για την τσέπη του ιδιώτη που θα καλύψει την υπηρεσία δευτερογενών μεταφορών;

 Τέτοιες «λύσεις» δεν καθησυχάζουν το λαό παρά μόνο ανησυχία φέρνουν γιατί ξέρει πολύ καλά ότι κανόνας λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα είναι μόνο το κέρδος και όχι η κάλυψη των πραγματικών  αναγκών που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς. Αντιλαμβάνεται ότι τελικά «το μάρμαρο θα το πληρώσει πανάκριβα στον ιδιώτη ο ίδιος ο ασθενής είτε άμεσα, είτε έμμεσα, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού με χρήματα πάλι του φορολογούμενου.

 Τους είναι τόσο εύκολο να ανοίγουν τους δρόμους προς τις ιδιωτικές εταιρείες και να τις χρυσοπληρώνουν και όχι να κάνουν προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό που απαιτείται. Το έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, με τους εργολάβους σε σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα. Το ζούμε και με την αποψίλωση της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

 Τη λογική αυτή, μπορεί να τους την κόψει και να τους την αλλάξει μόνο ο λαός με την οργάνωσή του και με την αγωνιστική του απαίτηση. Αν δε θέλουμε να ζούμε εικόνες με ασθενείς σε καρότσες αγροτικών, με ασθενείς να καταλήγουν περιμένοντας το ΕΚΑΒ και με ασθενείς να παραμένουν περισσότερες ημέρες για νοσηλεία γιατί δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους, πρέπει να απαιτήσουμε:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.