Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Το ερώτημα της ημέρας : Ποιότητα ή ποσότητα ???

 


 

 Ο νέος εκλογικός νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση ¨¨¨ξεχείλωσε ¨¨ τον αριθμό των υποψηφίων που έχει δικαίωμα να συμπεριλάβει ο υποψήφιος δήμαρχος στο ψηφοδέλτιό του .Αν το δημοτικό συμβούλιο έχει 30 μέλη ο υποψήφιος δήμαρχος μπορεί να έχει μέχρι και 75 υποψηφίους .Και αν ένα χωριό έχει πενταμελές τοπικό συμβούλιο μπορεί ο αριθμός των υποψήφιος να είναι 13 .Αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα πέραν του απαιτούμενου αριθμού να προσθέσεις και επιπλέον 150% .Κοντα σε αυτο έχουμε και την υποχρεωτικη ποσοστωση υποψηφιων γυναικών .

Και εδω μπαίνει το διλημμα ¨΄φτάνεις ταβάνι ¨¨ σε οτι αφορα τον αριθμο των υποψηφίων .Για να δημιουργησεις εντυπώσεις λόγω του μεγάλου αριθμου ???

Η επιλέγεις να στελεχώσεις το ψηφοδέλτιο σου με λιγότερους υποψηφίους . Βάζοντας ποιοτικά  κριτήρια στις επιλογές σου   .

Πάντως το βράδυ των εκλογών πολλοί είναι οι υποψήφιοι που θα γινουν ¨¨δεκαοχτουρες ¨¨  μου ψιθύρισε ο σμπίρος .Αναφερόμενος στους σταυρους που θα λάβουν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.