Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Δήμος Σιντικής : Συμβουλές για τον καύσωνα

 




Ανακοίνωση, η οποία ισχύει για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, εξέδωσαν η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σιντικής και η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή των δημοτών για τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα.

Παρακαλούνται οι δημότες να εφαρμόζουν πιστά όλα τα αναγραφόμενα στα έντυπα, που διανεμήθηκαν με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΣΙ και αφορούν μέτρα για το καλοκαίρι.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδας. Μάλιστα, σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Προέδρους των Τοπικών τους Κοινοτήτων, με τους οποίους θα υπάρξει συνεννόηση για τη λειτουργία κλιματιζόμενων αιθουσών.

Παράλληλα, σκόπιμο είναι οι πολίτες να αποφεύγουν να πηγαίνουν στα δάση, κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών. Σε αντίθετη περίπτωση να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν εύφλεκτα προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών.

Επίσης, οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την έντονη δυσοσμία από τα σκουπίδια, κάνουν ακόμη πιο αφόρητη την κατάσταση, για αυτό και παρακαλούνται οι δημότες να κλείνουν καλά σε σακούλες τα απορρίμματα και να τα τοποθετούν εντός των κάδων, τους οποίους πρέπει να κλείνουμε καλά.

Σε ότι αφορά τα αδέσποτα, ναι μεν υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο ας φροντίσουμε όλοι μας να τα προσφέρουμε λίγο νερό και τροφή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Με την ευκαιρία επισημαίνεται και το θέμα του καθαρισμού των οικοπέδων, καθώς ορισμένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και τα καθάρισαν άμεσα ή έστω με μικρή καθυστέρηση. Για αυτό τον λόγο θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε, αλλά και να επιστήσουμε την προσοχή στους υπόλοιπους ότι πρέπει να προχωρήσουν στον άμεσο καθαρισμό των οικοπέδων, τα οποία αποτελούν πηγή πρόκλησης πυρκαγιάς. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος θα εφαρμόσει ότι προβλέπει ο Νόμος.

Δείτε εδώ τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

Για οποιοδήποτε περιστατικό ή περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε είτε στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Τορουνίδη (6980898477), είτε στον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής Αριστείδη Καραντζούλη (6937179087).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.