Σελίδες

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Σέρρες : Μεγάλες καταστροφές από χαλαζόπτωση – Πώς επηρεάστηκε ο κλάδος της ελιάς

 



 

Σημαντικά προβλήματα στον αγροτικό πληθυσμό Σερρών προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε χωριά του δήμου Βισαλτίας το Σάββατο προσθέτοντας ένα ακόμη περιστατικό ακραίων καιρικών φαινομένων, καταστροφικών για την αγροτική παραγωγή. Ακατανόητη η στάση της Ελλάδας στην ΕΕ – γιατί δεν διεκδικεί αποζημιώσεις λόγω κλιματικής αλλαγής; 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, η χαλαζόπτωση είχε διάρκεια περίπου είκοσι λεπτών και έπληξε καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, αμπέλια και ελιές στα χωριά Δημητριτσίου, Αμπέλων και Τριανταφυλλιά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, η πρόεδρος των Αμπέλων Ευσταθία Γκούρμη, έδωσε εικόνα της κατάστασης. «Η ζημιά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα βαμβάκια δεν υπάρχουν πλέον. Έχουμε ζημιές σε φιστίκια, καλαμπόκια, αμπέλια και το χαλάζι έχει ρίξει το άνθος από τις ελιές».

Λόγο για μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες έκανε και ο πρόεδρος του Δημητριτσίου, Ηλίας Λυγγερίδης. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή συνεργείο του ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων).

 https://www.olivenews.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.