Σελίδες

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Κοίτα να μαθαίνεις : Ένας Διδάκτωρ εντομολογίας υποψήφιος βουλευτής

 


 

 

Να γνωρίσουμε τον εκ Χαλκιδικής επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΙΚΗΣ στην ΠΕ Σερρών

Το βιογραφικο του  από την ιστοσελιδα του κόμματος της ΝΙΚΗΣ

Ο Δρ Ζώης Ζαρταλούδης γεννήθηκε στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Είναι διδάκτωρ Βιολογίας (Εντομολογίας) του Πανεπιστημίου του  Λονδίνου (Imperial College) απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Εργάστηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, από συστάσεώς του, επί 22 έτη στην εφαρμοσμένη γεωργική έρευνα, στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε σε πολλά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Είναι μέλος της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος και του δικτύου DAISIE European Alien Species Expertise. Από το έτος 2003 έως το 2011  δίδασκε το μάθημα της Εντομολογίας (Γενικής και Ειδικής) στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε εθνικά και διεθνή περιοδικά και περιοδικά του Science Citation Index, έχει συγγράψει αρκετά βιβλία στο αντικείμενό του (φυτοπροστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση εχθρών και ασθενειών των φυτών) και είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας μεθοδολογίας παρασκευής καινοτόμων βιο-δραστικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας.

Το έτος 2013 ίδρυσε την εταιρεία «ΑγροΟικοΣύστημα» όπου με προσωπική έρευνα τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει σημαντικές καινοτόμες συνθέσεις με την επωνυμία «BIOSHELL». Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονται στον πρωτογενή κυρίως τομέα της γεωργικής παραγωγής. Η εταιρεία αυτή εισάγει τεχνολογικές καινοτομίες στη φυτική παραγωγή που αποτελούν εξέλιξη στην Γεωργία Ακριβείας.

Πιστεύει ότι η Ελλάδα μας είναι η πιο ευλογημένη γωνιά του πλανήτη με απαράμιλλο φυσικό πλούτο και πως αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η διοικητική αυτοοργάνωση του Ελληνισμού στην βάση της διατήρησης της εθνικής μας ταυτότητας, με ηθική συγκρότηση και αλληλεγγύη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.