Σελίδες

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Λευκοί ελέφαντες στα σαλόνια των Σερραϊκών Βερσαλλιών

 



 

 

 ΥΠΕΡ-ΟΠΤΙΚΩΣ... Έργα και ημέρες της «Συμμαχίας Σερραίων» (8)

Τάσος Χανλίογλου

 
Κοινωφέλειες = Δράσεις ιδρυματικού χαρακτήρος όπως και ενέργειες όταν αποσκοπούν στην βοήθεια κυρίως ευάλωτων ομάδων.
Δύσκολο, δεν νομίζω; ΚΕΔΗΣ= Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών. Κοινωφελές Ίδρυμα θα έπρεπε να ονομάζεται και όχι επιχείρηση, που αλλού παραπέμπει. Το πρόσφατο πόρισμα του ελεγκτικού μηχανισμού όσον αφορά την ΚΕΔΗΣ απέδειξε, ότι αιτίες κακών υπήρχαν πολλές.
Μια αφορμή χρειαζόταν για να μάθουμε όλοι, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ένα όργιο διασπάθισης δημοσίου πλούτου ελάμβανεν χώραν εντός των σαλονιών των Σερραϊκών Βερσαλλιών. Και μην μου πει κανείς ότι δεν αφορά τον Δήμο, καθώς το «Δ» σημαίνει Δήμος.
Το οικονομικό τμήμα του Δήμου πρέπει να μας πει τελικά αν είναι αλήθεια για τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που κάθε τόσο εκταμιεύονταν για να καλυφθούν ανάγκες εορτών και πανηγυριών (150.000,180.000, 200.000 ευρώ) χωρίς τελειωμό. 

Ακούγεται στην αγορά ότι πολλά έργα ανατέθηκαν απευθείας, θα μάθουμε ποτέ; 

Δεν είμαι βέβαιος αν συνάδει η κοινωφέλεια με το ασύστολο ξόδεμα προς δημιουργία εντυπώσεων, ωφελώντας μερικούς και όχι την ίδια την κοινωνία.
Πόσο πιο κοινωφελής όμως θα γινόταν ο Δήμος αν μοίραζε τακτικά σε οικογένειες με ανάγκες, ποσότητες τροφίμων; Επίσης ζητώ από το οικονομικό τμήμα του Δήμου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πληροφορίες που μιλούν για μισθούς υπαλλήλων της ΚΕΔΗΣ που φθάνουν μέχρι και τις 4.500 ευρώ τον μήνα και μάλιστα επί 14 φορές.

 Είναι δυνατόν να έχουμε παχυλά αμειβόμενους ευγενείς εντός των Βερσαλλιών, όταν έξω ο κόσμος περιμένει ένα market pass για να επιβιώσει;
Τελικά θα επιβληθούν κυρώσεις στους φταίχτες ή θα ζητηθούν να τα επιστρέψουν όσοι τα εισέπρατταν; 

Οι αυτουργοί μήπως παραμείνουν στο απυρόβλητο; 

Μετατρέψατε κυρίες και κύριοι την κοινωφέλεια δυστυχώς σε κοινωβλάβεια. Με τούτα και με κείνα καθηλώσατε την πόλη μας στην τελευταία θέση οικονομικά (52 η ) και 3 η από το τέλος πολιτιστικά και τουριστικά. Δηλαδή πτωχεύσατε τις Σέρρες και συνεχίζετε να ξοδεύετε αλόγιστα συντηρώντας λευκούς ελέφαντες  (βλ. ΚΕΔΗΣ, ΔΗΠΕΘΕ, Αυτοκινητοδρόμιο,
Μουσεία, Στάδια και πολλά άλλα).
Αν υπήρχε ένας κρατικός μηχανισμός αξιολόγησης πόλεων θα μας είχε κλείσει ως ζημιογόνα και ίσως μας χρέωνε σε άλλη πόλη.
Μας καταντήσατε μια πόλη φάντασμα υπό πτώχευση. Που να μην ήσασταν και οικονομολόγος κ.κ Δήμαρχε.

Τάσος Χανλίογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.