Σελίδες

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Μακαριάδας συνέχεια .....Απάντηση στο "ότι παίρνει το αξιοποιεί" ...

 





Κείμενο : Παναγιώτης Σαββίδης

Μακαριάδας συνέχεια :
 
 Τη δεκαετία του 2000 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδότησε την ολοκλήρωση νέου συγκροτήματος -ως "Μοναστικό Κέντρο Διακονίας"- της Ιεράς Μονής Κηρύκου και Ιουλίττης στο Σιδηρόκαστρο.
 
 Ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό κτίριο που τότε είχε γίνει γνωστό πως θα λειτουργήσει ως «Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο» προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
 
Το συγκρότημα ολοκληρώθηκε, έγιναν λαμπρά εγκαίνια, αποκαλύφθηκαν αναθηματικές πλάκες προς τιμήν του δωρητή αλλά το κτίριο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για τους σκοπούς που κατασκευάστηκε και έλαβε τη δωρεά (βέβαια μετά ακολούθησε η φυγή της αδελφότητας και η διάλυση της μονής).
 
Άλλη μια κλασσική περίπτωση κτιρίου της μητρόπολης που ενώ ολοκληρώθηκε δεν αξιοποιήθηκε και ρημάζει.
 
 Στο χώρο αυτό θα μπορούσε ο μητροπολίτης Μακάριος να μεταφέρει το εκκλησιαστικό μουσείο ή τα γραφεία της μητρόπολης αφού δεν τον ικανοποιεί το ταπεινό πετρόκτιστο στο ιστορικό Βαρόσι.
 
Απάντηση στο "ότι παίρνει το αξιοποιεί" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.