Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Φρένο στη Βαβέλ - Κεντρικός έλεγχος ποιοι βουλευτές θα βγαίνουν στα κανάλια, δύο νέες Επιτροπές


 

 

 

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε και λήφθηκαν αποφάσεις για το την πορεία του κόμματος μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο (μαζί με τον εκλογικό σχεδιασμό) θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεδιάσκεψη.

Συγκροτούνται δυο επιτροπές:

Advertisement

  1. Οργανωτική Επιτροπή εκλογικού αγώνα που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις. Θα χρεωθούν εκλογικές περιφέρειες με στόχο την επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων που έκαναν άλλη επιλογή στις πρόσφατες εκλογές.
  2. Εκλογική επιτροπή που θα αποτελείται από νεότερα στελέχη που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο και θα πρωταγωνιστούν στις δράσεις του κόμματος.

Επίσης,

  1. Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίζει ποιοι θα εμφανίζονται στα τηλεοπτικά πάνελ.

Αναλυτικότερα, η Οργανωτική Επιτροπή, θα αναλάβει την επικοινωνία με τις τοπικές οργανώσεις για να περνάει τη γραμμή του κόμματος χωρίς να ανακύπτουν παραφωνίες.

Η Εκλογική Επιτροπή θα απαρτίζεται από βουλευτές και συμβούλους που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί θα πρωταγωνιστούν στις δράσεις του κόμματος.

Σημειώνεται ότι τα ονόματα όσων μετέχουν στις επιτροπές θα ανακοινωθούν το Σάββατο (27/5). 

 πίσης, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που θα αποφασίσει ποιοι εμφανίζονται σε τηλεοπτικά πάνελ, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι «παραφωνίες» σε δηλώσεις.

Όπως είχε γράψει ο Βασίλης Σκουρής στη στήλη «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» του iEidiseis, πρωταγωνιστικό ρόλο στις τηλεοπτικές εμφανίσεις αναμένεται να έχουν η Έφη Αχτσιόγλου, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Νίκος Φαραντούρης. Επίσης, μάλλον θα είναι ακόμη οι Γρηγόρης Γεροτζιάφας και Διάνα Βουτυρακου.

Αυτονόητο είναι ότι θα εμφανίζεται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Η επίσημη ανακοίνωση

Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει νέα εκλογική επιτροπή επικύρωσε σήμερα το ΕΓ που συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση. 

 

Η νέα εκλογική επιτροπή θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Η σύνθεση της Νέας εκλογικής επιτροπής θα ανακοινωθεί αύριο και θα συνεδριάσει υπό τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα.

Με απόφαση του ΕΓ δημιουργείται επίσης Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα με στόχο τον οργανωτικό συντονισμό σε κάθε περιφέρεια. 

 

Αποφασίστηκε επίσης ότι από αύριο το Γραφείο Τύπου θα επικυρώνει οπλές τις εμφανίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ μέχρι και την ημέρα των εκλογών .

Τέλος, το ΕΓ υπό διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση καθόλη την προεκλογική περίοδο. 

 

 https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.