Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Δήμος Σερρών : Προσφυγη στο ΣΤΕ για την πρόσληψη των δικηγόρων- Διαφώνησαν Μητλιάγκα , Γκότσης

 

 


 

Κατά πλειοψηφία η οικονομική επιτροπή του δήμου Σερρών 

 

Εξουσιοδοτεί την ....... στην οποία παρέχει την εντολή όπως συντάξει και καταθέσει αίτηση ακύρωσης του Δήμου Σερρών κατά της από 06-04-2023 κοινοποιηθείσας στο Δήμο Απόφασης της 2ης Ειδικής Επιτροπής του αρ. 152 του ν.3463/2006, καθώς και να υποβάλει αίτηση προσδιορισμού δικασίμου κατά προτίμηση και εκπροσωπήσει τον Δήμο στη συζήτηση αυτής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως ειδήμων νομικών θεμάτων που ερείδονται
σε ειδικές διατάξεις της διοικητικής νομοθεσίας, σχετικά με το ζήτημα της πρόσληψης δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής δυνάμει της με αρ. πρωτ. 37383/26-10-2022 Προκήρυξης του Δήμου Σερρών, καθώς και να ενεργήσει οποιαδήποτε νόμιμη διαδικαστική πράξη ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.

 Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κ.κ. 1) Γκότσης Ηλίας, 2) Βαρβάρα Μητλιάγκα και 3) Μπουρβάνης Ζαχαρίας, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
«Ψηφίζουμε ΟΧΙ. Διαφωνούμε με την άσκηση ένδικου μέσου κατά της απόφασης της Επιτροπής του Άρθρου 152 με την οποία έγινε δεκτή σχετική προσφυγή για την προκήρυξη για την πλήρωση των δύο (2) θέσεων δικηγόρων στο Δήμο Σερρών, καθώς κατά την άποψη μας η προκήρυξη δεν ήταν ορθή από την αρχή. Η Δημοτική Αρχή, αντί να εμμένει στην εξ’ αρχής
φωτογραφική προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών, θα έπρεπε να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 152 και να επαναπροκηρύξει τις δύο (2) θέσεις με κριτήρια που να εξασφαλίζουν την ευρεία συμμετοχή και την αντικειμενική αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.