Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΠΑΣΟΚ Σερρών : Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία




 

 

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων και συμμετέχει στην 24ωρη
Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16
Μαρτίου καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, ζητώντας παράλληλα να απαντηθούν τα τρία βασικά ερωτήματα σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών:
Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δεν θα συμβεί ποτέ ξανά;».
Ο κόσμος της εργατιάς, οι φοιτητές, η κοινωνία, ολόκληρη η χώρα, με τη γενική πανεργατική απεργία, κινητοποιούνται με βασικό αίτημα να έρθουν στην επιφάνεια  οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις παθογένειες και να φροντίσει η πολιτεία για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.
Συλλογικό αίτημα όλων των πολιτών είναι οι υπηρεσίες μετακίνησης, που είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό, να υπηρετούν με ασφάλεια και σεβασμό την υγεία και την ασφάλεια κοινού και εργαζομένων. Να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα
καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
«Βασικές απαιτήσεις και διεκδικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων για τους
εργαζόμενους στις μεταφορές και το επιβατικό κοινό είναι:
- Άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.
- Δημόσιες, σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.
- Μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφαλείας.

- Συνευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.
- Άμεση επαναλειτουργία με αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και λήψη μέτρων για την ασφαλή αναδρομολόγηση των αρτηριακών και εμπορικών αμαξοστοιχιών.
- Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού συστήματος τηλεδιοίκησης και
δευτεροβάθμιου ελέγχου.
- Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές.
- Άμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφάλειας».
Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και υπέρ των δίκαιων διεκδικήσεων τους.
Την Πέμπτη στις 11:00 όλοι στο Εργατικό Κέντρο Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.