Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών : Ιουλία Σταυρίδου ονομάστηκε η Μικρή Σκηνή


 
 
 
Την Δευτέρα 6 Μαρτίου το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ ονόμασε επίσημα την δεύτερη θεατρική του σκηνή σε "ΣΚΗΝΗ ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ".
Η διακεκριμένη Σερραία σκηνογράφος κι ενδυματολόγος (εκλιπούσα δυστυχώς) τιμήθηκε από την πολύ μεγάλη προσέλευση των συμπολιτών μας.
Τιμήθηκε από την πρωτοβουλία του θεάτρου μας.
Κατ' εξοχήν τιμήθηκε από την παρουσία στην πόλη μας σημαντικών ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών, προσώπων με τα οποία η Ιουλία Σταυρίδου υπήρξε στενή συνεργάτης.
Ο Παντελής Βούλγαρης, η Κατερίνα Ευαγγελάκου και η Βίκυ Κερτεμελίδου μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο της Ιουλίας Σταυρίδου.
Το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ ευχαριστεί θερμά τους τρεις εισηγητές της εκδήλωσης.
Ευχαριστεί θερμά τον Λευτέρη και την Δήμητρα Μαραγκάκη καθώς και τον Ζήση Μανδηλιώτη για την βοήθεια που μας προσέφεραν στην οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Ευχαριστεί το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του για την αφοσίωση του στους σκοπούς και τις δράσεις του θεάτρου μας.
Τέλος, ευχαριστεί όλες τις Σερραίες και όλους τους Σερραίους που ευγενικά συμμετείχαν στην συγκινητική αφιερωματική βραδιά.
Το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ πενθεί την απώλεια του διακεκριμένου κινηματογραφιστή και πνευματικού ανθρώπου Λάκη Παπαστάθη. Του Παπαστάθη που είδαμε - στο ντοκιμαντέρ για την Ιουλία Σταυρίδου στην εκδήλωση μας - να μιλά για εκείνην με αγάπη, όντας στενοί συνεργάτες οι δυο τους... Απώλειες σημαντικές για την χώρα και τον πολιτισμό μας η Ιουλία κι ο Λάκης.
Ας κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη των προσώπων και του έργου τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.