Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Δήμος Αμφίπολης : Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

 


 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο σε όλα τα χωριά του Δήμου Αμφίπολης.  

 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στην έδρα του Δήμου, στο Ροδολίβος, πραγματοποιήθηκε στις 10.30 π.μ. έπαρση σημαίας στην κεντρική πλατεία «ΟΧΙ» , δίπλα στον ανδριάντα του οικουμενικού Πατριάρχη Νεόφυτου Η΄ , ενω στις 11.00 π.μ. ακολούθησε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου από τον Δήμαρχο Στέργιο Φραστανλή, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ιωάννη Στρατή, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίπολης και εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ροδολίβους, εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδολίβους καθώς και από τους μαθητές των σχολείων. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση στην κεντρική πλατεία του Ροδολίβους. 

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χάρης Κατσάρας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου που χειροκρότησε τους μαθητές της παρέλασης και τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν καθώς και την Φιλαρμονική «Απόλλων» .

 Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμφίπολης αναφέρει : Όλοι οι Έλληνες εορτάζουμε σήμερα με μεγαλοπρέπεια τα δύο αυτά μεγάλα γεγονότα, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική μας Παλιγγενεσία. 

Η επανάσταση του 1821 αποτέλεσε έναν αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας, με ιδανικά και αξίες, υπέρ πίστεως και πατρίδος. Επίκαιρο λόγω των ημερών ότι η ελευθερία και η ευημερία δεν είναι έννοιες δεδομένες και πρέπει πάντα να είμαστε σε εγρήγορση.

 Σήμερα τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για το πολυπόθητο αγαθό της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας μας ως Έθνος και οφείλουμε να συναισθανθούμε το δικό μας χρέος να διαφυλάξουμε όσα μας παρέδωσαν με το αίμα τους οι πρόγονοί μας και αν χρειαστεί, να μιμηθούμε το παράδειγμά τους!Ζήτω η 25η Μαρτίου!Ζήτω το Έθνος μας! ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.