Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολιτικός λόγος που αναπτύσσει με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, «ήρεμη δύναμη», αλλά και σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις κυβερνητικές θέσεις, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Και αυτό γιατί, αφενός ο βουλευτής Σερρών καταφέρνει να υλοποιεί αθόρυβα και αποτελεσματικά το κυβερνητικό έργο, καταλυτικό συστατικό του οποίου αποτελούν οι υποδομές (τη Δευτέρα θα είναι στην Πολωνία με τα Διευρωπαϊκά δίκτυα, άρα και την Αλεξανδρούπολη να βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνόδου)
Αφετέρου διότι, φέρνει στην επιφάνεια τις αντιφάσεις της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίσης κορυφαία παράμετρος της στρατηγικής της Κυβέρνησης στο δρόμο προς τις κάλπες και στη λογική της σύγκρισης των δύο κυβερνητικών περιόδων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πίεση που άσκησε στον Νίκο Φίλη σε τηλεοπτικό πάνελ, με αποτέλεσμα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει δημοσίως ότι γίνονταν υποκλοπές επί της διακυβέρνησης της «πρώτη φορά Αριστερά».
Ο Σερραίος, στήνοντας μια επιδέξια ρητορική «παγίδα», απευθυνόμενος προς τον συνομιλητή του, τόνισε: «Να ρωτήσετε τον κύριο Ρουμπάτη και τον κύριο Τσίπρα… όταν παρακολουθούσαν τους Τροϊκανούς και τους Υπουργούς», με τον πρώην υπουργό Παιδείας να απαντά εξίσου ρητορικά αλλά προδήλως έχοντας «πατήσει τη μπανανόφλουδα»: «Κακό είναι αυτό;».
Και στη συνέχεια, να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δημοσιοποιώντας ότι παρακολουθείτο… ο «Βαρουφάκης μόνο».
Καταφανώς, δηλώσεις σαν κι αυτές, ενισχύουν την «Συριζαϊκή σταυροφορία θεσμικότητας», όρο που έχει εισαγάγει ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής με μια έντονη essence βρετανικού φλεγματικού χιούμορ.
Τα πολιτικά «ραντάρ» του κ. Καραμανλή, για τον οποίο «η τοξικότητα του πολιτικού λόγου ενισχύει ανησυχητικά τα αντισυστημικά φαινόμενα», έπιασαν και το εξώδικο Κασιδιάρη προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο, όπως τονίζει με νόημα σε συνομιλητές του, ο καταδικασθείς, «επιβεβαιώνει στην ουσία ότι αυτός είναι ο πραγματικός αρχηγός αυτού του μορφώματος, επομένως ίσως κάνει τη δουλειά του Αρείου Πάγου πιο εύκολη».
Ένθα γαρ σοφίης δέει, βίης έργον ουδέν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.