Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Σερρών: Εφ’όλης της ύλης η κριτικη της Θένιας Χαραλαμπίδου-

 


 

 

 

Η κυρία Θένια Χαραλαμπίδου Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Σερρών με ανακοίνωσή της ενημερώνει για τις παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11-1-2023\

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο υπέβαλα δύο ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή:

  1. Γνωρίζει ο Δήμος εάν υπάρχουν δημοτικά τέλη που εισπράττουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και δεν αποδίδονται στο Δήμο και τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος για να ελέγξει τη διαδικασία αυτή;
  2. Εάν έχουν πιστωθεί στο λογαριασμό του Δήμου τα χρήματα για τη μελέτη επικαιροποίησης του κλειστού κολυμβητηρίου Σερρών στην Ομόνοια (ύψους 870.000 ευρώ). Σε αυτή την ερώτηση ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Νυχτοπάτης απάντησε θετικά.

Σε σχέση με τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου:

1ο Θέμα για τη διαδικασία πρόσκλησης που θα ακολουθήσει ο Δήμος Σερρών προκειμένου να δεχτεί προσφορές από διάφορες τράπεζες για τις καταθέσεις των διαθέσιμων ποσών (περίπου 17 εκ. €). Ψήφισα λευκό γιατί σε ερώτηση που έκανα για την αλλαγή του τρόπου πρόσκλησης και των όρων που προτείνει η Δημοτική Αρχή δεν υπήρξε επαρκής τεκμηρίωση, κατά την άποψή μου, από την απάντηση που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικώνν κ. Μισιρλής.

2ο Θέμα για τη συμμετοχή ή όχι του Δήμου Σερρών στο εταιρικό σχήμα που προτείνει η ΑΝΕΣΕΡ ΑΕ για τη διαδικασία πρόσκλησης στο σχεδιασμό του προγράμματος LEADER 2023­2027. Ψήφισα θετικά ως προς τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών, αλλά διαφώνησα ως προς τη σύσταση της Επιτροπής Παρακολούθησης Δράσης για τους εξής λόγους:

  • Δεν αντιπροσωπεύεται επαρκώς ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας (συμμετέχει μόνο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ροδολίβους).
  • Δεν υπάρχει κανένας φορέας από τις περιοχές των Δήμων Σιντικής, Ν.Ζίχνης και Βισαλτίας που αποτελούν μεγάλο μέρος του Νομού.
  • Δεν υπάρχει συσχέτιση του αντικειμένου του προγράμματος με αθλητικά σωματεία ούτε υποχρεωτικότητα συμμετοχής τους στην Επιτροπή του πρόγραμματος, οπότε δεν τεκμηριώνεται η επιλογή του ΜΓΣ Πανσερραϊκού σε αυτήν.
  • Δεν θεωρώ ότι η επιλογή του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά αποτελεί την ορθότερη αντιπροσώπευση των Περιβαλλοντικών φορέων. Αντιπρότεινα το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης (που μπορεί μεν να διοικείται από κεντρική διοίκηση, ο φορέας όμως διατηρεί τον τοπικό του χαρακτήρα και τη λειτουργία του), τον ΣΥΠΡΟΣΠΕΡ (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σερρών) και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αχλαδοχωρίου), που πληρούν επίσης τις προδιαγραφές.
  •  
  •  https://www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.