Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

«Κοινές» κάλπες Μητσοτάκη - Ερντογάν: Αν δεν είναι ηλιθιότητα, είναι κάτι χειρότερο

 


Επί των ημερών του προηγούμενου «υιού το πατρός» που κυβέρνησε την Ελλάδα- και έφυγε νύχτα, αφού την οδήγησε τυφλά σε διεθνή οικονομικό έλεγχο- είχε πέσει για πρώτη φορά η ιδέα για κοινή διοργάνωση Μουντιάλ, από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Με τον σημερινό κληρονόμο στην κυβέρνηση, ισως έχουμε κάτι πιο προχωρημένο: κοινές εκλογές. Δηλαδή διεξαγωγή τους την ιδια μέρα και στις δυο χώρες.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα στήσει κάλπες στις 14 Μαΐου. Προς τα εκεί φαίνεται να το πάει και ο Μητσοτάκης και σχεδόν το επιβεβαίωσε στο Νταβός: «Πιστεύω ότι οι εκλογές, θα είναι περίπου την ίδια στιγμή στις δύο χώρες»

Τι σημαίνει «πιστεύω»; Το έχει κανονίσει εννοεί. Αν είναι έτσι υπάρχουν δυο ενδεχόμενα.

-Το ένα είναι η ηλίθια σκέψη για τοποθέτηση των ελληνικών εκλογών την ίδια μέρα με την Τουρκία, για να το εκμεταλλευτεί προεκλογικά η προπαγάνδα Μητσοτάκη, με πατριδοκαπηλίες και τα συναφή.

Το δεύτερο είναι χειρότερο: να το «έκλεισε» με τον Ερντογάν για να αλληλοβοηθηθούν, μέσω της έντασης.

Είναι λίγο δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι Πρωθυπουργός θα έφτανε σε αυτό το σημείο.

Αλλά υπάρχουν πάντα πολλά ερωτήματα για το τι μπορεί να συμφωνήσαν σε εκείνο το περιβόητο γεύμα -οι δυο τους, ο Θεός και ο Αλλάχ- στο Βόσπορο.

Και τι συζητούν έκτοτε στις μυστικές συναντήσεις τους οι εκπρόσωποι τους, Μπούρα και Καλίν.

Πολλοί θα ήθελαν να μάθουν. Ακόμη και ο... Δένδιας, που είναι σαν τον απαντημένο σύζυγο: τα μαθαίνει τελευταίος.

Εχει πλάκα εκτός από το Αιγαίο – και το « στρατιωτικό αποτύπωμα στην περιοχή» που έλεγε και ο Πομπέο- να μίλησαν και για εκλογές ..

https://www.ieidiseis.gr/

Γ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.