Σελίδες

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Η διαπίστωση της ημέρας : Έκανε την αυτοκριτικη του ο δήμαρχος

 

 

Δήλωσε πως δεν έπρεπε να βιαστεί να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, μετά το τραγικό συμβάν της 5ης Δεκεμβρίου

  • Επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία για την υποχρηματοδότηση για την συντήρηση των σχολικών μονάδων-
  • Ανακοίνωσε ευχάριστα νέα για το Κεντρικό Πάρκο της πόλης

 

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Απολογητική,  αυτοκριτική  χροιά είχε η τοποθέτηση του δημάρχου Σερρών Αλ. Χρυσάφη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερρών το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου.

Ο δήμαρχος Σερρών  τοποθετήθηκε συνολικά με αφορμή το τραγικό συμβάν της   5ης Δεκεμβρίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου μαθητή.

Αρχικά ανέφερε ότι έχουν συσταθεί επιτροπές από τον Δήμο Σερρών  για τον έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων

Αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων από το 2011, όταν η αρμοδιότητα πέρασε από την Πολιτεία στους Δήμους .

Ειδικότερα για τον Δήμο Σερρών σημείωσε ότι για κάθε σχολική μονάδα   με βάση σχετική ΣΑΤΑ αντιστοιχεί η διάθεση του πενιχρού ποσού των  2500 ευρώ κάτι που αναγκάζει τους ΟΤΑ να ανταποκρίνονται στο βάρος της αρμοδιότητας διαθέτοντας  δικούς τους πόρους.

Υποστήριξε ότι  επιχειρείται να αντιμετωπιστεί  θεσμικά το πρόβλημα  της υποχρηματοδότησης μέσω της ΚΕΔΕ  για την συντήρηση των σχολικών μονάδων

και επέρριψε ευθύνες στην πολιτεία λέγοντας  ότι δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα.

Ειδικότερα για το τραγικό συμβάν της 5ης Δεκεμβρίου είπε ότι θα είναι βαθιά χαραγμένο στη μνήμη του.

Στάθηκε αυτοκριτικά, αναγνώρισε λάθη στον εαυτό του λέγοντας ότι τα γιατί που τον βασάνιζαν δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν ( Σ.Σ. εννοούσε  τις πυκνές δημόσιες τοποθετήσεις του) ενώ το σίδερο της επικαιρότητας ήταν καυτό , μόλις είχαν ξεκινήσει οι  έρευνες των αρχών για την απόδοση των ευθυνών και την διαλεύκανση της τραγικής υπόθεσης.

Υποστήριξε ότι ακόμη και σήμερα οποιαδήποτε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία των αρχών( Δικαιοσύνη και αστυνομία)

Ο δήμαρχος Σερρών στη συνεδρίαση προχώρησε σε ευχάριστη ανακοίνωση που αφορά το Κεντρικό Πάρκο της πόλης των Σερρών. Ενημέρωσε το σώμα  ότι εκδόθηκε ΦΕΚ που ανοίγει το δρόμο της απόδοσης  πέντε στρεμμάτων  οικοπέδων ιδιωτών ( θα αποζημιωθούν από το πράσινο ταμείο) στο Δήμο Σερρών, προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο όραμα της δημιουργίας του κεντρικού πάρκου ( το ένα ιδιωτικό ακίνητο είναι δίπλα στο οικόπεδο του 8ου Δημοτικού Σχολείου, και το άλλο επί της οδού Ραιδεστού).

 

 https://sertharros.gr/

 

3 σχόλια:

  1. Αυτό που έκανε δεν λέγεται αυτοκριτική.
    Είναι ο απολογισμός ενός πολιτικά ανίκανου που φοβήθηκε μετά την κατακραυγή.
    Περίμενε ενάμιση μήνα για να πει τρείς αράδες?
    Εμείς γνωρίζουμε τι είπε, πως το είπε και γιατί το είπε.
    Επειδή ξέρω ότι δεν θα το δημοσιεύσετε, σας το στέλνω για να το δώσετε στον ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα συγγνώμη δεν είπε όμως ο απαράδεκτος… δεν του βγαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού τον έκραξε το σύμπαν, μετά έκανε την αυτοκριτική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.