Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Το ερώτημα της ημέρας : Δεν ενδιέφερε, δεν προλάβατε ή δεν μπορέσατε ??????


 

 

 

 

Τρεις από τους επτά Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών εντάχθηκαν στη Δράση : «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-202.
Από τις 294 αιτήσεις των Δήμων πανελλαδικά για ένταξη στο Πρόγραμμα αυτό επιλέχθηκαν οι 208 συνολικού προϋπολογισμού  114.611.690,33 ευρώ ενώ στον αντίποδα έμειναν εκτός 86 αιτήσεις Δήμων. 


Από τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , που κατέθεσαν πρόταση δόθηκαν 1 εκατ.ευρώ στο Δήμο Σερρών, 500 χιλιάδες ευρώ στο Δήμο Ν.Ζίχνης κι άλλα τόσα στο Δήμο Ηράκλειας, ενώ ο φάκελος του Δήμου Βισαλτίας απορρίφθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα δόθηκαν βάσει της μελετητικής ωριμότητας κι όχι βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων.
Οι Δήμοι Αμφίπολης, Εμμανουήλ Παπά και Σιντικής δεν κατέθεσαν πρόταση. Κι εγώ γεννάται το ερώτημα: Γιατί αυτοί οι τρεις Δήμοι δεν κατέθεσαν φάκελο;
Οι Δήμοι πρέπει να έχουν τις κεραίες τους ανοιχτές σε τέτοια προγράμματα, που δίνουν χρηματοδοτικές δυνατότητες αξιοποίησης. Άλλωστε όλοι σχεδόν οι Δήμοι του Νομού Σερρών έχουν κομμάτι από τη μεγάλη πεδιάδα της περιοχής μας και μία τέτοια χρηματοδότηση θα λύσει προβλήματα χρόνων.
Τέτοιες ευκαιρίες δίνονται. Το θέμα είναι να έχεις τις ικανότητες για να τις εκμεταλλευτείς. Κι ο Δήμος Σερρών αποδεικνύει ότι έχει τέτοιες ικανότητες να απορροφήσει και να αξιοποιήσει τέτοια χρηματοδοτούμενα προγράμματα προς όφελος των πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.