Σελίδες

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμος Αμφίπολης : Κόντρα για την επιλογη της ομιλήτριας σε εκδήλωση μνήμης

 


 

Εκδήλωση  Τιμής και Μνήμης των Πρωταίων Ομήρων στα Βουλγαρικά Τάγματα Εργασίας     . Διοργανώθηκε στην Πρώτη από τον δήμο Αμφίπολης. Όμως η επιλογή της ομιλήτριας στην εκδήλωση προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου κ Γιώργου Γάλλου στον οποίο απάντησε η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης κ Σωτηρια Καλακίδα   

Διαβάστε το διάλογο τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης               

       Γιώργος Γαλλος

Μια όμορφη εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/9/22 στην Πρώτη Σερρών με θέμα «Ημέρας Τιμής και Μνήμης των Πρωταίων Ομήρων στα Βουλγαρικά Τάγματα Εργασίας». Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τους γονείς και τους παππούδες μας, καθώς και τις θυσίες που έκαναν για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε αυτά που έχουμε. Πρέπει να θυμόμαστε πως τίποτα δεν προσφέρεται, όλα κατακτιούνται με αγώνα και πόνο.
Ήταν όμως τουλάχιστον άστοχη εκ μέρους του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πρώτης η επιλογή της ομιλήτριας του χρονικού της ημέρας. Πιστεύω ότι σίγουρα θα υπήρχε κάποιος Πρωταίος να μιλήσει για τους προγόνους μας ή κάποιος ειδικός επιστήμονας (φιλόλογος, ιστορικός, ερευνητής κ.α.), ο οποίος θα προσέδιδε την απαραίτητη βαρύτητα στην εορτή μνήμης. Πιστεύω ότι δεν τιμά συνολικά τους Πρωταίους η παραχώρηση της τιμής της περιγραφής του χρονικού σε ένα άτομο εκτός χωριού με μοναδική ιδιότητα την κατοχή μιας διορισμένης θέσης (χωρίς ούτε καν να είναι εκλεγμένη από τον λαό) που δεν διαθέτει το κατάλληλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο.
Υ.Γ. Η θέση που θα καθίσει κάποιος σε μία εκδήλωση, στην εκκλησία κ.α. πολλές φορές δείχνει και τη νοοτροπία του. Όταν οι άνθρωποι καταλαμβάνουν σκοπίμως θέσεις αιρετών π.χ. Βουλευτών, Αντιδημάρχων, Προέδρων κτλ, χωρίς να είναι οι ίδιοι εκλεγμένοι, δείχνουν ότι δεν τιμάνε τη βούληση του κόσμου. Ο κόσμος κρίνει και όλοι εμείς πρέπει να δεχόμαστε με σεβασμό την ετυμηγορία του. Δυστυχώς η νοοτροπία «το κράτος (δηλ. ο δήμος) είμαι εγώ» έχει εισχωρήσει σε άτομα της Δημοτικής Αρχής.
 
 
                                             Σωτηρία Καλακίδα    
Ειλικρινά δεν μπορούσα να φανταστώ μεγαλύτερο τίτλο τιμής να σε σχολιάζει αρνητικά με όλη την κακεντρέχεια που μπορεί να χαρακτηρίσει έναν άνθρωπο, ένα τύπος σαν τον Γάλλο.
Ένας τύπος με την ποικίλη πορεία του εδώ και είκοσι χρόνια στην περιοχή μας. Ο οποίος βέβαια έδειξε τον πρέποντα σεβασμό προς τους προγόνους του (…. να μην ξεχνάμε τους γονείς και τους παππούδες μας, καθώς και τις θυσίες που έκαναν για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε αυτά που έχουμε… όπως γράφει) την ώρα που καταθέτονταν στεφάνια προς τιμή των πεσόντων και να αποδίδονται οι δέουσες Τιμές αυτός … να περιηγείται στα βουνά.
Το να ασχοληθεί ένας μη Πρωταίος για τους πεσόντες ασφαλώς κατά την επαρμένη γνώμη του αποτελεί πλήγμα για το «Κοινό της Πρώτης». Το να ενδιαφερθεί, να ψάξει να μελετήσει και να παρουσιάσει ένα θέμα κάποιος μη Πρωταίος αποτελεί ύβρι και περιφρόνηση για τους προύχοντες κατά την γνώμη του Πρωταίους. Δυστυχώς δεν ήσουνα στην ομιλία μου. Θα είχες την θλίψη να έπαιρνες ένα ακόμη μάθημα από τους λεβέντες συγχωριανούς σου: αμέτρητα 
συγχαρητήρια
 και πολλά 
μπράβο
. Και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, συγκινημένοι καθόσον οι νεκροί παππούδες τους, οι νεκροί γονείς τους έγιναν κτήμα έρευνας, άξιοι Λόγου & Τιμής και κάποιου που δεν αποτελεί γέννημα της Πρώτης. Και ξέρεις κάτι Γάλλε; Δεν εκφράζεις τίποτα άλλο πέρα από τον εαυτό σου και την κλειστή σου Δομή.
Θα έπρεπε να σου απαντήσω και για όλα τα υπόλοιπα της ανάρτησής σου, αλλά είμαι πεπεισμένη
πως όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύω μαζί σου τόσο χάνω από υπόληψη & ενέργεια, τόση παραπάνω αξία και βαρύτητα δίνω στα όσα τέλος πάντων καταγγέλλεις.
Για μια ακόμη φορά σ΄ ευχαριστώ που ασχολείσαι μαζί μου. Ειδικά εσύ. Ειλικρινά δεν περίμενα μεγαλύτερο τίτλο τιμής. Νάσαι καλά. Μπορεί να σε χρειαστώ…
 
 
                                                       Γιώργος Γάλλος
Κυρία Καλακίδα, πουθενά δεν ανέφερα το όνομά σας στην ανάρτησή σας, παρά μόνο το θεσμικό σας ρόλο. Ούτως ή άλλως όλο το ύφος του σχολίου σας επιβεβαιώνει τις αιτιάσεις μου. Ας μάθουμε αρχικά να επικοινωνούμε αξιοπρεπώς, ακόμα κι αν διαφωνούμε. Παρακαλώ, προσπαθήστε να εστιάσετε στην ουσία της ανάρτησης.
 
                                               Σωτηρία Καλακίδα
Την ώρα που δεν πρέπει "να ξεχνάμε τους γονείς και τους παππούδες μας, καθώς και τις θυσίες που έκαναν για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε αυτά που έχουμε… όπως γράφεις) εσύ ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρώτης, εσύ της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης ο εκφραστής των δικαίων και των καθώς πρέπει της Πρώτης έπινες τσίπουρα στα Λακοβήκκια. Τουλάχιστον μη μιλάς. Κράτα τη γεύση από τα τσίπουρα και  συνέχισε τον δρόμο σου
 
                                         Γιώργος Γάλλος  
Αστείο το να πρέπει να σας εξηγήσω ότι ήμουν στο μνημόσυνο στην εκκλησία. Στις πίσω θέσεις, εκεί που δε γυρνάτε το βλέμμα σας, καθώς είναι προφανές τι ενδιαφέρει και ποιον. Προφανώς και επέλεξα να μην παραβρεθώ στην ομιλία σας, δε σας χρωστάω εξηγήσεις αλλά αν τις ψάχνετε θα τις βρείτε στην ανάρτηση. Σας προτείνω να πάτε κι εσείς στα Λακκοβίκια, είναι υπέροχο μέρος, δυστυχώς με πολλά προβλήματα και λίγες ψήφους. Θα σας παρακαλούσα να είστε προσεκτική στο τι και πώς το λέτε. Θα πρέπει να είστε σε θέση να το εξηγήσετε με επιχειρήματα και αποδείξεις εκεί που δε θα μπορείτε να το αποφύγετε με τεχνάσματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.