Σελίδες

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Σέρρες : ¨¨Περι εκδόσεων ο λόγος ¨¨


 

 

 

 

Φιλοξενήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό Τηλε- Επιλογές ο πρόεδρος της αδελφότητας Μικρασιατών «Αγιος Πολύκαρπος» Σωκράτης Κοτζάογλου.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της εκπομπής η συνάδελφος Ελένη Μωραϊτη εξέφρασε την δυσφορία της γιατί η ΚΕΔΗΣ( δηλαδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες) δεν κάλυψε εξ ολοκλήρου το κόστος της έκδοσης «Μικρασιατική Σπίθα».

Ο Σωκράτης Κοτζάογλου απαντώντας γενικότερα προφανώς και όχι εστιάζοντας μόνο στην ΚΕΔΗΣ  άλλα γενικά στα κρατικά ταμεία είπε ότι «Δυστυχώς ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν από εκδόσεις».

Το Θέμα αγαπητέ Σωκράτη είναι να καταλαβαίνουμε και εμείς οι ίδιοι αυτά που τα λέμε.

Δηλαδή οι δημοσιογράφοι, οι πρόεδροι των συλλόγων, των φορέων, οι ενεργοί πολίτες, οι υπεύθυνοι των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι βουλευτές και οι πολιτευόμενοι  και γενικά όλη η  σερραϊκή κοινωνία.

Και  για να μην  το πλατειάσουμε περισσότερο το θέμα, οι εκδόσεις έχουν ένα κόστος, δεν μπορεί αυτό να το επωμίζεται το κράτος, αλλά να συνεισφέρει και η ιδιωτική οικονομία.

Έχεις σύλλογο, θέλεις να κάνεις εκδηλώσεις, να εκδίδεις βιβλία,  να συνδράμουν και  τα μέλη σου σε αυτή την δραστηριότητα. Δεν θα ζητούμε τα πάντα από το κράτος ή το Δήμο.

Στις Σέρρες φθάσαμε, εδώ που φθάσαμε επειδή δεν καταλαβαίνουμε από εκδόσεις και έχουμε πολύ κακή νοοτροπία. Ολοι μας, ναι όλοι ανεξαρτήτως των διαβαθμίσεων. Η κατακτημένη κουλτούρα μας μειονεκτεί. Δυστυχώς!!!

Για να υπάρχουν αξιόλογες εφημερίδες πρέπει να υπάρχουν αναγνώστες- συνδρομητές, για να εκδίδονται σημαντικά βιβλία πρέπει να υπάρχει φιλοαναγνωστικό κοινό κ.λ.π.

Οι εκδόσεις και όλα τα σημαντικά πράγματα απαιτούν τη συμμετοχή και τον οβολό των πολιτών.

Δ.Ν.

https://sertharros.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.