Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων από σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ν.Ζίχνης


 Το Τμήμα «Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων»  Δ’ Εξαμήνου, που λειτουργεί στο Δημόσιο ΙΕΚ Ν.Ζίχνης και εδρεύει στο Ροδολίβος του Δήμου Αμφίπολης  πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη την Τετάρτη 25 Μαΐου  2022 στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων . Στους καταρτιζόμενους  εξιστορήθηκε αναλυτικά η ιστορία της αρχαίας πόλης των Φιλίππων, η εξέλιξη και η καταστροφή της με την πάροδο των αιώνων, μέχρι και την ανακάλυψή της από τους αρχαιολόγους κατά τα νεότερα χρόνια. Η πολυμελής ομάδα των σπουδαστών διέσχισε κομμάτι της πασίγνωστης αρχαίας Εγνατίας οδού και γνώρισε πτυχές της καθημερινής ζωής των κατοίκων της ιστορικής αυτής πόλης, που είναι τόσο κοντά και στο Νομό Σερρών!
Αυτό, που κατά γενική ομολογία εντυπωσίασε  περισσότερο ήταν φυσικά το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, που χρησιμοποιείτο για παραστάσεις, αλλά και ως αρένα για θηριομαχίες και μονομαχίες ανθρώπων. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα Bήματα του Αποστόλου Παύλου, εκείνου που έκανε την Ευρώπη να συναντήσει το Χριστιανισμό και να αλλάξει την πορεία της ανθρωπότητας.                                                                                                             Οι επισκέψεις σε «πεδίο» θεωρούνται (και όντως είναι) ένα σημαντικό μέσο για την ενθάρρυνση της μάθησης, καθώς οι σπουδαστές των ΙΕΚ αποκομίζουν πολλά από όσα βλέπουν και βιώνουν στο πεδίο. Η ενσωμάτωση της διδασκαλίας στον πραγματικό κόσμο αυξάνει την αξία της μάθησης και ενθαρρύνει τους σπουδαστές να  εφαρμόσουν στον πραγματικό κόσμο όσα διδάχτηκαν μέσα στην τάξη.
Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.